Odbojka

Urnaut in Kozamernik že v četrtfinalu

Rim, 09. 03. 2021 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski reprezentanti in reprezentantke s svojimi klubi po Evropi v teh dneh igrajo še zadnje tekme rednega dela prvenstva, v italijanski Serie A pa je za ekipami tudi prvi krog končnice, v katerem sta se napredovanja v četrtfinale veselila Tine Urnaut in Jan Kozamernik.

Jan Kozamernik
Jan Kozamernik FOTO: Aljoša Kravanja

Z zmago na odločilni tekmi proti NBV Veroni si je Powervolley Milano Tineta Urnauta in Jana Kozamernika zagotovil uvrstitev v četrtfinale italijanskega prvenstva. Urnaut je ob 63-odstotni uspešnosti z napadom prispeval 10 točk in eno dodal z blokom, na sprejemu je bil 56-odstotno natančen. Kozamernik je tokrat, kot piše na uradni spletni strani OZS, v statistiko vpisal šest točk, dve z blokom in štiri z napadom (ob 40-odstotni uspešnosti). Milano z našima dvema reprezentantoma se bo za uvrstitev v polfinale pomeril s favorizirano Sir Safety Conad Perugio, ki je po rednem delu prvenstva osvojila prvo mesto na lestvici. Consar Ravenna Janija Kovačiča in Kioene Padova Tončka Šterna se skozi osmino finala nista prebili.

V Nemčiji je po premoru na igrišča znova stopil vodilni VfB Friedrichshafen Dejana Vinčića in se veselil zmage s 3:2 nad SVG Lueneburgom. Naš podajalec je igral na visoki ravni in dosegel pet točk, po dve s servisom in blokom, enkrat je uspešno varal. S 3:2 je do zmage v gosteh pri Vilsbiburgu prišel tudi Potsdam reprezentančne korektorice Darje Eržen, ki je priložnost za igro dobila v tretjem in četrtem nizu in dosegla sedem točk, štiri ob 27-odstotnem napadu, dve z blokom, eno pa z začetnim udarcem. Njeno moštvo trenutno zaseda četrto mesto.

Po premoru zaradi okužb s koronavirusom v ekipi je v petek novo tekmo odigral Foinikas Sirou sprejemalca Žige Šterna in na domačem igrišču z 2:3 izgubil z AOP Kifisiasom. Štern je ob povratku dosegel 18 točk, 14 jih je vknjižil ob 48-odstotnem napadu, štirikrat je blokiral, pri sprejemu pa je bil 59-odstoten. Ženski del prvenstva, v katerem Monika Potokar igra za PAOK, je zaradi epidemije znova za 14 dni prekinjen.

Lana Ščuka
Lana Ščuka FOTO: Aljoša Kravanja

V Turčiji bo slovenska sprejemalka Lana Ščuka zadnjo tekmo rednega dela prvenstva, kot piše na uradni spletni strani OZS, odigrala 12. marca, ko se bo njen Yesilyurt, ki si je z osmim mestom v razvrstitvi že zagotovil uvrstitev v končnico, v gosteh pomeril s Fenerbahčejem. Eva Mori, ki je zadnji obračun v dresu Ilbanka odigrala 28. februarja, pa se je že preselila v francosko prvenstvo, v katerem bo do konca sezone branila barve ekipe Vandoeuvre Nancy Volley-Ball. Ta se trenutno nahaja na osmem mestu, na sporedu pa je še osem krogov prvenstva. Alen Pajenk je bil s Poitiersem ta vikend prost, do konca rednega dela pa našega srednjega blokerja čakajo še štiri tekme rednega dela in končnica.

Na Poljskem bo Asseco Resovia Klemna Čebulja in selektorja Alberta Giulianija tekmo zadnjega, 26., kroga prvenstva odigrala danes v gosteh pri Indykpol Olsztynu. Že zdaj je jasno, da bo Resovia redni del tekmovanja zaključila na četrtem mestu.  

Na Madžarskem podajalka izbrane vrste Sara Najdič minuli vikend z vodilno Fatum Nyiregyhazo ni imela tekme, v začetku tedna pa je do nove zmage nad Szent Benedekom prišel BRSE Tine Grudina, a naša blokerka za svojo ekipo zaradi poškodbe stopala še ni igrala. Mojca Pene prav tako še okreva po poškodbi.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.