Odbojka

Urnaut na Koroškem našel svoj mir: Načrt ni bil takšen!

Kotlje, 30. 04. 2020 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut po domačem evropskem prvenstvu ni pričakoval, da se bo klubska sezona odvijala tako, kot se je. V celotni sezoni 2019/20 ni odigral niti ene uradne tekme.

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je eden redkih Slovencev, ki so morali v letošnji sezoni trikrat preživljati karanteno. Najprej na Kitajskem, kjer se je vse, povezano s koronavirusom, začelo, nato je sledila selitev v Italijo, kjer je bilo najhuje v Evropi, ob vrnitvi domov pa je bil primoran prestati še samoizolacijo, da kljub upoštevanju vseh ukrepov ne bi staknil okužbe ali pa koga okužil. Bolj kot prestajanje karanten si je v letošnji sezoni želel malo manj tekem, malo več časa za treniranje in vzdrževanje forme, a kot se je ob koncu sezone izkazalo, je lahko presrečen za slovensko izbrano vrsto, saj je edine tekme v tekmovalnem letu 2019/20 odigral prav v dresu z državnim grbom. Šlo je za drugi krog olimpijskih kvalifikacij, ko se je Slovencem zalomilo v polfinalu turnirja, ko je bila Francija praktično na kolenih.

Tine Urnaut danes z nasmeškom na obrazu, ko je bil na Kitajskem, sploh pa v Italiji, pa so dogodki, povezani s koronavirusom, pretresli tudi njega.
Tine Urnaut danes z nasmeškom na obrazu, ko je bil na Kitajskem, sploh pa v Italiji, pa so dogodki, povezani s koronavirusom, pretresli tudi njega. FOTO: 24ur.com

A tisto je preteklost. 31-letnik z Raven na Koroškem si želi le, da se ne bi ponovila še kakšna taka sezona. "Res je. Nisem pričakoval takšne sezone, po drugi strani pa moram biti pošten, da sem kar malo zadovoljen. V takem ritmu, kot sem zadnjih 15 let, ko sem not-stop igral, treniral, potoval, takšna sezona ni nič slabega. Zelo pomembno je imeti dovolj časa za treniranje, za regeneracijo. Sicer načrt ni bil takšen, da ne bom nič igral. Začeti bi moral novembra s tekmami za kitajski Šanghaj Golden Age," je za 24ur.com povedal Urnaut, ki je imel v žepu še dogovor z italijansko Monzo, za katero bi začel igrati v končnici italijanskega prvenstva. A zaradi koronavirusa to ni bilo mogoče.

A v vsem slabem je bil vsaj kanček dobrega, in sicer, da je Monza eden tistih klubov, ki imajo svojo dvorano, tako da je bilo igralcem omogočeno, da so ob strogih preventivnih ukrepih lahko vsaj trenirali. Da ne bi bili cele dneve zaklenjeni v stanovanja in se dolgočasili ob gledanju televizije. "Predsednica je zdravnica na eni od vplivnejših milanskih klinik, preventivne ukrepe je imela v malem prstu, zato smo trenirali pod posebnimi pogoji. Tudi razkuženja dvorane in žog je potekalo po vsakem treningu. Igralci smo bili posebej opozorjeni, kaj in kako ravnati v tem neprijetnem času," je dodal sprejemalec slovenske izbrane vrste, ki se je septembra s soigralci veselil drugega naslova evropskih podprvakov v karieri.

Ne ve, ali bodo sploh igrali

Glede na to, da se na Kitajskem situacija počasi umirja, da naj bi v naslednjih dneh odprli šole in vrtce, da se stvari iz dneva v dan izboljšujejo, zaenkrat še ni jasno, ali bo moral nazaj v Šanghaj. Klubi sicer trenirajo, a nič ne kaže, da bodo tudi igrali. "Kolikor imam informacij, so igralci večina 'na čakanju', upajo, da se bo sezona začela, a zaenkrat se zgolj trenira. Verjetno bo že v kratkem kaj več znanega. V vsakem primeru pa bi želel dodati, da so bili Kitajci veliki gospodi, ko je govora o dani situaciji. Nobenih težav, predvsem pa so ob prvi priložnosti poskrbeli zame, da sem varno prispel domov," je dodal kapetan evropskih podprvakov, sicer tudi športnik z diplomo s Fakultete za šport.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oblastiželjni
30. 04. 2020 17.52
+5
Preprost fant kot se spodobi za športnika.
Malo_sutra
30. 04. 2020 17.09
+0
Lej ga urniča no, mal se moderniziral z ocali haha a ne sedu mu. Sam da punci poves da si iz dravograda zgubis vse tocke haha