Odbojka

Urnaut nezaustavljiv na Japonskem

Tokio, 27. 02. 2024 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izjemen tekmovalni konec tedna je za Tinetom Urnautom, ki je blestel na Japonskem. Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je bil nezaustavljiv na tekmah preteklega konca tedna v japonskem prvenstvu. Njegov JTEKT Stings se je v 15. krogu pomeril s tokijsko ekipo Great Bears in bil polovično uspešen.

Tine Urnaut
Tine Urnaut FOTO: Damjan Žibert

Tine Urnaut je na prvi tekmi s soigralci izgubil z 1:3, na drugi tekmi pa so slavili po treh nizih. Statistika Korošca je bila impresivna. Na prvi tekmi je namreč dosegel kar 42 točk, od tega 41 z napadom, še točko pa je dodal z blokom. Na drugi tekmi je k zmagi svoje ekipe prispeval 30 točk, 26 z napadom, dosegel je tri ase, pa tudi točko z blokom.

V grškem prvenstvu sta Alen Pajenk in Tonček Štern v dresu Olympiacosa doživela poraz na derbiju s Panathinaikosom, ki je bil boljši s 3:1. Sedaj ima Panathinaikos na lestvici grškega prvenstva pet točk prednosti pred drugouvrščenim Olympiacosom. Tonček Štern je na tokratni tekmi dosegel 14 točk (10 z napadom, po dve z blokom in servisom), Alen Pajenk pa jih je dodal osem (šest z napadom, po eno s servisom in blokom). Zelo dobro je v 19. krogu grškega prvenstva med odbojkaricami igrala tudi Lorena Lorber Fijok, ki je v statistiko vpisala 12 točk (devet z napadom, tri z blokom).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Italiji je bila odlična Eva Zatković, ki je v dresu ekipe iz Coma slavila zmago po petih nizih, k njej pa prispevala 16 točk, 14 z napadom, po eno pa z blokom in servisom. V moškem italijanskem prvenstvu so bile na sporedu tekme 20. kroga. Srečali sta se ekipi Gregorja Ropreta in Jana Kozamernika – Sir Susa Vim Perugia in Itas Trentino. Na koncu se je veselil Ropret s soigralci, saj je Perugia zmagala s 3:1. Jan Kozamernik je za Trentino dosegel pet točk (štiri z napadom, eno z blokom). Zmage se je veselila tudi Rana Verona, za katero je Rok Možič tokrat dodal 11 točk (10 z napadom, eno s servisom).

Slovenija - Egipt
Slovenija - Egipt FOTO: Luka Kotnik

Manj uspeha sta imela v poljskem prvenstvu Klemen Čebulj v dresu Asseca Resovie Rzeszowina in Žiga Štern z ekipo Slepsk Malow Suwalki. Oba sta bila v 23. krogu tekmovanja namreč poražena. Čebulj je dosegel točko, Štern pa dve. Točko je v statistiko vpisal tudi Sašo Štalekar v nemškem prvenstvu, ki se je veselil nove zmage z Berlinom, ki je na prvem mestu lestvice nemškega prvenstva. Mija Šiftar je v francoskem prvenstvu z ekipo Volley Mulhouse Alsace dosegla zmago, a je njena statistika tokrat ostala prazna. V Romuniji sta se zmag veselila tudi Dejan Vinčić in Urban Toman. Prvi je na mestnem derbiju v Bukarešti v dresu Rapida slavil zmago z 0:3 proti Dinamu, dosegel je točko z napadom, Toman pa je s 3:0 slavil zmago nad ekipo CSM Corona Brasov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.