Odbojka

Urnaut po bolečem porazu: Proti Rusom s povsem drugačnim pristopom

Ljubljana, 17. 09. 2019 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarji so na neprijetno presenečenje številnih navijačev v ljubljanskih Stožicah morali priznati premoč izbrani vrsti Severne Makedonije, ki je v 4. krogu skupine C evropskega prvenstva slavila s 3:1 v nizih. Kapetan Tine Urnaut ni iskal izgovorov za prvo izgubo točk na prvenstvu in v isti sapi poudaril, da bo proti Rusiji potrebno odigrati precej drugače.

Več videovsebin
  • Vrhunci prvega niza tekme med Slovenijo in Severno Makedonijo
    03:50
    Vrhunci prvega niza tekme med Slovenijo in Severno Makedonijo
  • Vrhunci drugega niza tekme med Slovenijo in Severno Makedonijo
    07:02
    Vrhunci drugega niza tekme med Slovenijo in Severno Makedonijo
  • Vrhunci tretjega niza tekme med Slovenijo in Severno Makedonijo
    06:13
    Vrhunci tretjega niza tekme med Slovenijo in Severno Makedonijo
  • Vrhunci četrtega niza na tekmi Slovenija - Severna Makedonija
    05:48
    Vrhunci četrtega niza na tekmi Slovenija - Severna Makedonija

Slovenska odbojkarska izbrana vrsta je pričakovala še četrto zmago na letošnjem EuroVolleyju, ki poteka v štirih državah, a je po skromni igri in velikemu številu napak morala priznati premoč fanatični reprezentanci Severne Makedonije.

Zmaga Makedoncev je povsem zaslužena, saj tako razglašene Slovenije v praktično vseh prvinah odbojkarske igre že dolgo časa nismo videli. Selektor Alberto Giuliani se je že pred začetkom uvodnega niza odločil za sila tvegano potezo z menjavami v začetni postavi, v kateri nocoj ni bilo prostora za kapetana Tineta Urnauta in srednjega blokerja Jana Kozamernika, ki sta bila ena od najzaslužnejših za predhodne tri slovenske zmage proti Belorusiji, Finski in Turčiji. Šele po visokem zaostanku v nizih (0:2) je italijanski strokovnjak le uvidel, da je vrag odnesel šalo in v igro poslal kapetana Urnauta, več priložnosti za igro pa je naknadno dobil tudi Tonček Štern. Ravno omenjeni dvojec je poskrbel za nekoliko boljši obraz Slovenije v tretjem in četrtem nizu, a kljub napredku v igri to ni bilo dovolj za novi dve točki.

Kapetan slovenskih odbojkarjev Tine Urnaut poudarja, da slabih reprezentanc na evropskem prvenstvu ni.
Kapetan slovenskih odbojkarjev Tine Urnaut poudarja, da slabih reprezentanc na evropskem prvenstvu ni. FOTO: Damjan Žibert

Nis(m)o bili pravi
"Če na dober sprejem ne zaključiš napada, tekme ne moreš dobiti. Tokrat smo storili preveč tehničnih napak tako v obrambi kot tudi pri zaključkih napadov, kar je odlični nasprotnik znal kaznovati. Nismo bili pravi, zato smo ostali brez točk," je bil le nekaj trenutkov po nepričakovanem prvem porazu na prvenstvu objektiven v svoji oceni Tine Urnaut, ki je na vprašanje novinarskega kolega Matica Flajšmana, kako se pobrati v tako kratkem času do zagotovo najtežje preizkušnje v tem skupinskem delu EP-ja proti Rusiji, odgovoril: "Nič, jutri je nov dan in obenem nova priložnost, da se pokažemo v boljši luči. Ni časa za objokovanje zapravljenih priložnosti, prvenstvo teče naprej, zato moramo ohladiti glave in se karseda psihološko dobro pripraviti na nov,zahteven obračun proti Rusom."

Prosti igralec Jani Kovačič pa je pristavil: "Že od uvodne točke dalje smo imeli določene težave, ki so se stopnjevale vse do sredine tretjega niza, ko nam je uspelo nekako povezati nekaj lepih točk, ki so nam dvignile samozavest. Pri vodstvu 24:21 smo imeli zelo lepo priložnost zaključiti tudi četrti niz v svojo korist, a znova storili nekaj nepotrebnih napak. Zdaj moramo glave strniti skupaj, zbrati misli in v tekmo z Rusi vstopiti drugače kot na tej tekmi z Makedonci." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

misterbin
18. 09. 2019 08.57
Kako so poniževali Makedonijo in bili 100 °% v zmago nad Makedonijo . Tudi prav so napovedali Makedonci,da ne prihajajo z belo zastavo in imeli so še kako prav .
expert100
18. 09. 2019 07.44
+1
lahko premagajo danes Ruse, vendar sramota včerajšnjega dne ostane, nimajo pravice razmišljati o prvih 3 mestih, končno, če pridejo med 8 najboljših bo uspeh, pripravljenost na slabem nivoju.....ok, če dviguješ formo iz tekme v tekmo a pri nas je obratno.
apodgra
18. 09. 2019 07.37
+2
Malo čudna izjava , proti Rusom bomo imeli drugače pristop. Torej smo proti Makedoncem igrali namerno tako, da smo izgubili. Proti vsaki ekipi se mora igrati na polno, zbrano in z željo po zmagi. Drugega načina ni in to je edina pot do uspeha . Previsoko so letali in slovenski pregovor pravi, kdo visoko leta , globoko pade. Ne pa prav zanima kakšen bo ta drugačen pristop?
vrtnar01
17. 09. 2019 21.53
+2
eh,nima smisla karkoli karkoli komentirat
vrtnar01
17. 09. 2019 21.55
+3
mogoče samo to,da ste popovci vse skozi komentirali,kako naša ekipa "pometa" s svojimi nasprotniki....pometa ja!
procesoid
17. 09. 2019 21.38
+1
... glede na to, da so se vam že danes tresle noge, boste jutri težko plesali Kalinko, pa take...
Pakistanskiastronaut
17. 09. 2019 21.30
+3
sanja svinja o koruzi.....Rusi jih bodo gladko razmontirali z 3:0