Odbojka

Urnaut: Žreb? Vsako tekmo si želim nabito polnih Stožic!

Modena, 16. 01. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman/Ž.L.
Komentarji
0

Ob 18. 30 se v bruseljskem Atomiumu začenja žreb skupinskega dela evropskega prvenstva. Ena štirih gostiteljic tekmovanja bo Slovenija, in sicer bo v Stožicah igrala tekme skupine C. S kom, boste lahko ob 18.30 izvedeli v prenosu na 24ur.com.

Tine Urnaut si ne beli glave z žrebom skupin, saj priznava, da če želiš biti najboljši, moraš premagati vsakogar na turnirju.
Tine Urnaut si ne beli glave z žrebom skupin, saj priznava, da če želiš biti najboljši, moraš premagati vsakogar na turnirju. FOTO: Aljoša Kravanja
Prenos iz Bruslja, ki si ga boste lahko ob 18.30 ogledali na naši spletni strani, bo za vas komentiral Ervin Čurlič. Bodite z nami!

Ste pred žrebom zelo nervozni? Vendarle ste kapetan reprezentance, pri Modeni ste obkroženi s številnimi reprezentanti drugih dežel, ki bodo podobno kot vi, z zanimanjem spremljali ples kroglic.
Iskreno povedano, niti malo. Ni mi vseeno, ampak nervoze ne čutim. Če bomo mi pravi, kot smo v preteklosti že bili, lahko premagamo vsakogar. Zadnji dokaz je bilo svetovno prvenstvo. V vsakem primeru pa skupinski del predstavlja le nek zalet za velike stvari in verjamem, da ko bo najbolj potrebno, na krilih zvestih navijačev, lahko premagamo še tako uglednega tekmeca.

Imate vsaj kakšno željo, ko gre za tekmeca na otvoritvenem spektaklu?
Vsekakor si bi želel tekmeca, s katerim bi napolnili dvorano, imeli fantastično vzdušje in prepričan sem, da potem pred nami ni varen nihče. Vsekakor so reprezentance, s pomočjo katerih je lažje napolniti dvorano izjemna Srbija, svetovni prvak Poljska. Sploh Poljake po celem svetu spremlja ogromno navijačev. Prepričan sem, da bodo imeli gledalci v Ljubljani kaj videti, da nas čaka izjemno evropsko prvenstvo, moja tiha želja poleg naših dobrih predstav pa je, da bi bile Stožice ob vsaki naši tekmi nabito polne.

Najverjetneje vam bo po končanem žrebu zvonil telefon, oglasili se bodo reprezentančni kolegi, spet bo oživela mobilna skupina, ki jo imate ustvarjeno še s Poljske. Si na tedenski ravni izmenjate veliko sporočil z reprezentančnimi kolegi?
Vsake toliko si kaj napišemo, sploh minuli mesec, ko so bili prazniki, smo bili vsi skupaj malo bolj aktivni. Tekmovalno leto v klubih, ki igrajo v najmočnejših ligah, kot je denimo naša italijanska, so zelo intenzivne. Res razmišljamo samo o odbojki, o klubu, vsekakor pa bomo hitro po žrebu razmišljali tudi o tem, kaj nas čaka septembra v Ljubljani.

Redki reprezentanti si kruh še služijo v Sloveniji. Vas to navdaja z optimizmom, bomo zaradi igranja številnih igralcev v tujih ligah, na evropskem prvenstvu videli najmočnejšo Slovenijo doslej?
To je zelo dobrodošlo. V tujih, sploh najmočnejših ligah, se lahko igralci hitro učijo, napredujejo ob vrhunskih posameznikih in to je tisto, kar nujno potrebujemo, da bi imeli močno reprezentanco. Večja bo konkurenca znotraj izbrane vrste, boljši bodo treningi in borba za mesto v ekipi bo neizprosna. Prvenstvo, če želiš do vidne uvrstitve, je zelo dolgo, zato je nujno, da imamo zelo kakovostno zasedbo.

Bodo imeli Slovenci po žrebu razlog za zadovoljstvo?
Bodo imeli Slovenci po žrebu razlog za zadovoljstvo? FOTO: Aljoša Kravanja

Bi si pa verjetno želeli, da bi evropsko prvenstvo samo Slovenija in ne štiri dežele?
Tako je, sprejeto odločitev je potrebno spoštovati. Glede na to, da na takšne stvari ne moremo vplivati je nesmiselno, da bi s tem izgubljali energijo. Vsekakor bi bilo lepo igrati doma od začetka do konca turnirja, že v Italiji je bilo zelo pomembno, da smo ostali tudi v drugem delu na italijanskih tleh. Jaz sem vesel, da imamo to možnost, da se lahko z dobrimi predstavami dolgo zadržimo doma in verjamem, da bomo ob pomoči navijačev, vselej pustili srce na igrišču.

Kdo so možni tekmeci?
Možni tekmeci Slovenije so Rusija, ki bo branila naslov, Poljska, Srbija ali Italija iz prvega bobna, Bolgarija, Nemčija, Turčija ali Češka iz drugega bobna, Finska, Slovaška, Portugalska ali Estonija iz tretjega bobna, Španija, Ukrajina, Grčija ali Makedonija iz četrtega bobna in Belorusija, Črna gora, Romunija ali Avstrija iz petega bobna.

Prvenstvo, na katerem bo prvič nastopilo 24 reprezentanc, bo od 12. do 29. septembra, mesta, v katerih se bodo odvijale tekme, pa so poleg Ljubljane še Montpellier, Nantes, Pariz, Bruselj, Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam in Apeldoorn.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.