Odbojka

Uspešen debi Monike Potokar

Atene, 13. 10. 2020 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski reprezentanti in reprezentantke v odbojki imajo za seboj uspešen vikend v tujih prvenstvih. Sezono v Grčiji je z zmago in zelo dobro predstavo odprla Monika Potokar, v Italiji se je z 22 točkami znova izkazal Tonček Štern, Alen Pajenk je tokrat ostal brez tekme.

Sara Najdič
Sara Najdič FOTO: Miro Majcen

Na Madžarskem še naprej uspešno igrata Sara Najdič in Tina Grudina. Fatum Nyiregyhaza Najdičeve je na gostovanju uspela premagati enega od največjih tekmecev, moštvo Vasas Obuda, slovenska podajalka se je izkazala s tremi asi. Ekipa BRSE naše blokerke Tine Grudina, ki tokrat zaradi poškodb v ekipi in pravila štirih tujk ni zaigrala, je z 0:3 slavila v gosteh pri MTK Budapest.

Klemen Čebulj in slovenski selektor Alberto Giuliani sta se v 6. krogu poljskega prvenstva veselila nove zmage. Njuna Resovia je bila v gosteh z 2:3 prepričljivejša od Stal Nyse, pri čemer je naš reprezentančni sprejemalec vknjižil 13 točk, deset ob 38 % napadu in tri z blokom. Žana Zdovc Sporer je v 4. krogu poljske lige dobila prvo priložnost za igro v dresu DPD Legionovie, ki jo vodi Alessandro Chiappini. Slovenska sprejemalka se sicer ni vpisala v statistiko, ob tem pa je Rzeszow njeni ekipi zadal prvi poraz v letošnjem prvenstvu.   

Alen Šket je v minulem tednu v turškem prvenstvu odigral že 7. in 8. krog tekmovanja. Njegov Afyon je proti Altekmi slavil s 3:1, naš sprejemalec je dosegel 12 točk, od tega 11 z napadom, v katerem je bil 48 %. Na obračunu v gosteh pri Bursi pa je Afyon nepričakovano izgubil s 3:2, Šket se je v statistiko vpisal z devetimi točkami. V 8. krogu turškega prvenstva za dekleta smo spremljali obe slovenski predstavnici. Yesilyurt Lane Ščuke je, kot piše na uradni spletni strani OZS, na domačem terenu prišel do zmage s 3:1 nad Galatasarayjem, Ilbank Eve Mori pa je klonil na gostovanju pri Kuzeyboru. Ščuka je ob 20 % napadu tokrat dosegla šest točk in eno dodala z blokom, Morijeva pa je bila trikrat uspešna z varanjem.

Eva Mori Lana Ščuka Tina Grudina in Monika Potokar
Eva Mori Lana Ščuka Tina Grudina in Monika Potokar FOTO: CEV

Alen Pajenk s Poitiersom v 3. krogu francoske lige ni igral, obračun z Nico je bil prestavljen na 27. oktober. Se je pa zato z uvodnim krogom grškega prvenstva predstavila Monika Potokar, ki je s PAOK-om prišla do prepričljive zmage na gostovanju pri Porphyrasu in dosegla kar 18 točk, 13 z napadom.

Jan Kozamernik v dresu Allianz Milana s soigralci še naprej niza zmage v močnem italijanskem prvenstvu. Tokrat je bil v gosteh uspešnejši od Modene, naš reprezentančni bloker pa je prispeval pet točk, tri z blokom. Tudi Consar Ravenna Janija Kovačiča, ki se je izkazal s kar 71 % sprejemom (41 % idealnim), je bila v tem krogu uspešna in je slavila zmago nad Top Volley Cisterno, slovenski korektor Tonček Štern pa je s Kioene Padovo sicer izgubil z Vibo Valentio, a je tudi tokrat igral odlično in vknjižil kar 22 točk (18 z napadom, v katerem je bil 45 %).

Žiga Štern v Grčiji na začetek sezone še čaka, prav tako kot tudi Dejan Vinčić v nemškem prvenstvu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.