Odbojka

V evropskih pokalih za zdaj še vse slovenske ekipe

Ljubljana, 18. 11. 2020 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljše slovenske odbojkarske ekipe že z nestrpnostjo čakajo na tekme v evropskih pokalih, svojo evropsko sezono pa je z zmago uspešno odprl Calcit Volley. Elitna Liga prvakov z ACH Volleyjem Ljubljana in Calcit Volleyjem se bo začela 8. decembra, ko bo na parket stopil tudi SIP Šempeter.

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) se je potem, ko je spremenila format tekmovanja v elitni Ligi prvakov, za tekmovanje v t. i. mehurčku deloma odločila tudi v sklopu pokala CEV, v katerem bi morali po porazu odbojkaric Calcit Volleyja proti LKS Lodžu v kvalifikacijah za Ligo prvakinj v letošnji sezoni spremljati kar tri slovenske ekipe. Kamničanke so, kot piše na uradni spletni strani OZS, po odpovedi ruske Uraločke iz Ekaterinburga vseeno dobile tako želeno priložnost za nastop v CEV Champions League, to pa je vplivalo tudi na napredovanje Nove KBM Branik, ki bi se morala v šestnajstini finala pomeriti prav s slovenskimi prvakinjami, a se je tako brez boja uvrstila v osmino finala. Naslednje tekmice Mariborčank bodo odbojkarice nemškega Dresdnerja, ki so v osmino finala prav tako napredovale brez boja. Termina tekem še nista objavljena.

Kamničanke se bodo v Ligi prvakinj v Coneglianu najprej pomerile z gostiteljicami, ekipo A
Kamničanke se bodo v Ligi prvakinj v Coneglianu najprej pomerile z gostiteljicami, ekipo A FOTO: Damjan Žibert

Odbojkarice SIP Šempeter, ki so v slovenskem prvenstvu v lanski sezoni osvojile tretje mesto, bi se morale v prvem krogu srečati s Polkky Kuusamom, a je finsko moštvo nastop odpovedalo. Nasprotnice Šempetrank v osmini finala bodo tako srbske prvakinje, odbojkarice Tent Obrenovca, ki so v kvalifikacijah za Ligo prvakinj klonile proti močni italijanski ekipi Savino Del Bene Scandicci ter s tekmovanjem nadaljevale v pokalu CEV in se v osmino finala prebile z zmago nad belgijsko ekipo Asterix Avo Beveren. Turnir v Obrenovcu se bo začel 8. decembra.

Calcit Volley bo prvo tekmo v Ligi prvakinj, kot piše na uradni spletni strani OZS, igral 8. decembra. Kamničanke se bodo v Coneglianu najprej pomerile z gostiteljicami, ekipo A, Carraro Imoco Congeliano, dan zatem jih čaka obračun s turškim Fenerbahčejem iz Carigrada, na tretji tekmi pa se bodo varovanke Aljoše Jemca srečale s francoskim VB Nantesom. Drugi turnir bo med 26. in 28. januarjem potekal v Franciji.

ACH Volley Ljubljana bo uvodni turnir Lige prvakov igral v Berlinu in 8. decembra odigral tekmo proti gostiteljem, moštvu Berlin Recycling Volleys. Naslednji dan bo tekmec slovenskih prvakov ruski Zenit Kazan, tretji nasprotnik ljubljanske vrste pa bo poljski Jastrzebski Weigel. Drugi turnir bo na sporedu med 9. in 11. februarjem.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.