Odbojka

V taboru Kamničank verjamejo, da bo na drugi tekmi vse drugače

Kamnik, 08. 10. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualne slovenske odbojkarske prvakinje iz Kamnika so drago prodale svojo kožo na uvodni tekmi kvalifikacij drugega kroga za preboj v elitno Ligo prvakinj na gostovanju v Ukrajini. Domači Prometej je bil od Calcit Volleyja boljši s 3:1, a v taboru Kamničank so prepričani, da še niso rekli zadnje besede in v sredo pričakujejo "drugačen" rezultat ...

Gregor Rozman
Gregor Rozman FOTO: Aleš Oblak (OZS)

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij Lige prvakinj v Dnepru izgubile proti domači ekipi Prometej Dnipro s 3:1 (23, -21, -21, -23). Kamničanke so v ključnih trenutkih dvoboja v Ukrajini naredile tudi preveliko število napak. 

Pri Kamničankah je bila z 22 točkami najučinkovitejša Olivera Kostić Brulec, Lucie Charuk se je izkazala v taboru Ukrajink z 19 točkami in s petimi bloki.

Nanizale so jih kar 32, domačinke le 20, v vsakem primeru pa varovanke trenerja Gregorja Rozmana na povratni tekmi niso brez možnosti za napredovanje v tretji krog. "Za nami je izredno težka tekma, pravzaprav točno takšna, kot smo jo pričakovali. Žal se na koncu ni izšlo po naših željah. S taktičnim načrtom smo jih s servisi poskušali oddaljiti od mreže, a žal nam ta ni stekel in skozi celotno tekmo nismo dobro servirali. Preveč smo imeli zgrešenih servisov, kar devetnajst, medtem ko na drugi strani le osem napak nasprotne ekipe. Njihove sprejemalke so izvajale konstanten pritisk na nas. Odločilna je bila za odtenek boljša igra servis-sprejem na nasprotnikovi strani," je za uradno spletno stran kluba najprej dejal trener Rozman. "Predvsem s servisom so nas oddaljili od mreže in zelo težko smo potem zaključevali odprte napade, to pa je vodilo v poraz. Bili smo blizu predvsem v četrtem setu in škoda je dveh izgubljenih žog na koncu. Z lastnimi napakami smo jim že pri rezultatu 17-14 omogočili, da so se nam približali in da smo jih v končnici niza znova lovili. Igralke na parketu so dale svoj maksimum, zdaj pa se moramo regenerirati pred nedeljsko prvenstveno tekmo proti Mariboru in se nato znova osredotočiti in dobro pripraviti na sredino povratno tekmo v Kamniku, kjer verjamem, da bomo lažje odigrali servis in sprejem," je dodal trener Calcit Volleyja. 

Eva Mori Pavlović
Eva Mori Pavlović FOTO: OZS

"Odločilo je to, da smo naredile preveč napak na servisu. Devetnajst naših napak proti njihovim osmim je skoraj en set in proti takim ekipam je s tolikšnim številom napak težko zmagovati. Igrale smo super, pohvaliti moram celo ekipo. Komaj čakam tekmo v Kamniku, saj vidim, da se z njimi da igrati. Pred povratno tekmo bomo delali na koncentraciji servisa in blok obrambe. Žal moram pripomniti, da smo bile oškodovane s strani sodnikov, ampak glede na to, da so igrale doma, je bilo to morda pričakovati. A to moramo pozabiti in se skoncentrirati na našo igro," v izjavi za klubsko spletno stran napoveduje izkušena Eva Mori Pavlović.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.