Odbojka

Verono trese odbojkarska mrzlica, Možič in druščina pišejo zgodovino

Verona, 23. 03. 2023 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji italijanske WithU Verone, za katero igra slovenski reprezentant Rok Možič, na krilih navijačev pišejo izjemno zgodbo. Po dveh zmagah nad zvezdniki Cucine Lube Civitanova so na pragu uvrstitve v polfinale italijanskega prvenstva.

Verono je pred začetkom letošnje sezone zajela odbojkarska mrzlica. Po zmagi nad zvezdniško zasedbo Piacenze, ki je v svoje vrste zvabila celo vrsto izjemnih posameznikov, je v domači Pala AGSM s 3:2 v nizih padel veliki Trento, ki mu s klopi poveljuje eden najbolj cenjenih odbojkarskih strokovnjakov Angelo Lorenzetti. Pravljica, ki jo je s soigralci pisal slovenski reprezentant, sprejemalec Rok Možič, je bila še toliko bolj posebna, saj nihče na Verono – vsaj na začetku sezone – ni gledal kot na nekoga, ki bi lahko presenetil. A vselej oster bolgarski strateg Radostin Stojčev je na novinarski konferenci dal misliti predstavnikom sedme sile, ko je izjavil: "V primerjavi z lansko sezono smo imeli pred začetkom letošnje veliko miru. Tu mislim na čas, potreben za sestavo ekipe. Verjamem, da smo sposobni velikih stvari. Sploh ob dejstvu, da imamo v ekipi igralce, pripravljene na vsaki tekmi pustiti srce na igrišču. Na tak način lahko na kolena spravimo še koga od velikanov!"

Rok Možič igra drugo sezono na Apeninskem polotoku, kjer se bo najverjetneje zadržal vse do leta 2025.
Rok Možič igra drugo sezono na Apeninskem polotoku, kjer se bo najverjetneje zadržal vse do leta 2025. FOTO: 24ur.com

Besede, ki so dale misliti zbranim, med katerimi je bila tudi naša ekipa. A od besed do dejanj je pogosto dolga pot. No, v primeru Verone ni bila. Noumury Keita, Aleks Grozdanov, Lorenzo Cortesia, Lenadro Mosca, Maksim Sapožkov, že omenjeni Možič in druščina so presegli sami sebe. In v končnici – na sporedu so četrtfinalni dvoboji – so zmago oddaljeni od polfinala tekmovanja. Zvezdniško zasedbo Cucine Lube Civitanova so premagali na gostovanju, sinoči po petih nizih še pred več kot 4000 glasnimi navijači v Veroni. Za najkoristnejšega posameznika tekme je bil izbran Aleks Grozdanov, ki je po zmagi s 3:2 v nizih povedal: "Zelo težka tekma. Presrečni smo. Naziv MVP? Mislim, da si ga je zaslužila celotna ekipa, saj smo v izjemno zahtevnih okoliščinah, ko nam ni šlo, pokazali pravi obraz, se prebudili in dokončali delo. Odziv celotne zasedbe je bil izjemen, obenem pa nam to ne bi uspelo brez znova fantastičnih navijačev. Moramo ostati zbrani, pred nami je tretja tekma, ki je lahko obenem odločilna za uvrstitev v naslednji krog tekmovanja."

V dvorani Pala AGSM je sinoči več kot 4000 gledalcev videlo drugo četrtfinalno zmago Verone nad Cucine Lube Civitanova, kar pomeni, da potrebujejo za napredovanje med štiri najboljše klube državnega prvenstva le še zmago.
V dvorani Pala AGSM je sinoči več kot 4000 gledalcev videlo drugo četrtfinalno zmago Verone nad Cucine Lube Civitanova, kar pomeni, da potrebujejo za napredovanje med štiri najboljše klube državnega prvenstva le še zmago. FOTO: 24ur.com

Možič še učinkovitejši

Tekmec WithU Verone se je s strategom Gianlorenzom Chiccom Blenginijem dobro pripravil na slovenskega reprezentanta Možiča. Mariborčana – prejemnika nagrade Andrej Kuznecov za točkovno najboljšega igralca minule sezone italijanskega prvenstva in odbojkarja z največ uspešnimi napadi v sezoni 2021/22 – so na prvi tekmi zaustavili pri devetih točkah, na drugem obračunu četrtfinala državnega prvenstva jih je dosegel že 15, bil tretji najučinkovitejši posameznik moštva za Sapožkovim (27 točk) in Keitajem (20 točk). Čeprav Civitanova ne igra, kot bi si igralci želeli, gre še vedno za zasedbo, sestavljeno iz posameznikov, kot so Kubanec Marlon Yant, italijanski zvezdnik Ivan Zajcev, svetovni in evropski prvak Simone Anzani, Argentinec Luciano de Cecco, francoski reprezentant Barthelemy Chinenyeze ... In jasno je, da četrtfinalna serija še zdaleč ni odločena. Je pa dejstvo, da bi Verona z uvrstitvijo v polfinale vsaj za hip postala najpomembnejši športni kolektiv v mestu, kjer so igralci še vedno v senci nogometnega prvoligaša Hellasa, ki ima stadion nekaj metrov stran od dvorane AGSM.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ŠTELJO
23. 03. 2023 14.13
+4
Bravo Rok le tako naprej za klub in reprezentanco. Čaka še te veliko velikih dvobojev
Abrnk
23. 03. 2023 13.52
+5
Dober je poba.
boslo
23. 03. 2023 13.49
+5