Odbojka

Videčnik med oranžnimi zmaji vsaj še dve sezoni

Ljubljana, 12. 04. 2023 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski reprezentant in dolgoletni član ACH Volley Ljubljana Matic Videčnik je s klubom iz prestolnice podaljšal sodelovanje in tako ostaja v gnezdu aktualnih državnih in pokalnih prvakov vsaj še dve leti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Matic Videčnik, ki je kariero začel v domači Slovenski Bistrici, je prvič nase opozoril v dresu kamniškega Calcita, nato pa leta 2017 prestopil k oranžnim zmajem, kjer bo uspešno športno pot tudi nadaljeval. Srednji bloker je tudi občasni član slovenske moške reprezentance, s katero se je že dvakrat razveselil srebrne medalje na evropskem prvenstvu (2019 in 2021).

Za kar 203 centimetre visokim Videčnikom je z ACH Volleyjem Ljubljana uspešna sezona, v kateri jih čaka samo še finalna serija za osvojitev naslova državnih prvakov. Pod taktirko trenerja Radovana Gačiča je ohranil visoko raven igranja in v dosedanjem delu sezone prikazal odlične igre. Ob podaljšanju sodelovanja je Videčnik za klubsko spletno stran povedal: "Izjemno sem vesel, da ostajam v Ljubljani in bom nadaljeval svojo športno pot v ekipi, ki je motivirana in željna zmag ter osvajanja lovorik. Za nami je uspešen del sezone, v kateri smo se veselil dveh osvojenih naslovov (Pokal Slovenije in MEVZA), sedaj pa je pred nami še sklepno dejanje sezone, v katerem moramo dokazati, da smo najboljša ekipa v Sloveniji. Ekipa deluje izredno homogeno, saj smo postali pravi prijatelji tudi izven igrišč," je ob podaljšanju pogodbe dejal Videčnik. 29-letni Bistričan bo, kot poroča uradna spletna stran OZS, z Danijelom Konciljo tvoril močan ljubljanski blok tudi v prihodnje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.