Odbojka

Vinčić: Nismo želeli, da se ponovi zgodba s Severno Makedonijo

Ljubljana, 22. 09. 2019 01.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izkušeni organizator igre slovenske odbojkarske izbrane vrste Dejan Vinčić je bil ob Klemenu Čebulju najučinkovitejši igralec obračuna osmine finala evropskega prvenstva proti Bolgariji. Kot je izpostavil, je bilo najbolj pomembno ohraniti visoko raven osredotočenosti. Tudi po nesrečno izgubljenem prvem nizu.

"Takrat (po izgubljenem prvem nizu, op. p.) sem pomislil, da se nam ne bi ponovila zgodba s tekme proti Severni Makedoniji, ko smo zapravili prednost treh zaključnih žog v četrtem nizu in na koncu izgubili. A hvala Bogu smo ostali zbrani, strnili smo vrste, ko je bilo to najbolj potrebno in se zasluženo uvrstili v četrtfinale," je na začetku krajšega pogovora z novinarskim kolegom Maticem Flajšmanom dejal eden od junakov ob suvereni slovenski zmagi nad tokrat zelo povprečno Bolgarijo, nato pa že usmeril pogled k prosti nedelji in težko pričakovanemu četrtfinalu dan pozneje.

Izkušeni organizator igre slovenske odbojkarske izbrane vrste Dejan Vinčić je pohvali igro celotnega moštva na poti do velike zmage v osmini finala EP nad Bolgarijo.
Izkušeni organizator igre slovenske odbojkarske izbrane vrste Dejan Vinčić je pohvali igro celotnega moštva na poti do velike zmage v osmini finala EP nad Bolgarijo. FOTO: Aljoša Kravanja

"Zdaj imamo na razpolago dan odmora, da se skušamo čim bolj odpočiti in se obenem začnemo pripravljati na Rusijo. Vemo, da ne gre izgubljati besed o njihovi kakovosti, toda tudi mi imamo svoje adute. Verjamem, da smo se s prve medsebojne tekme v skupinskem delu veliko naučili in da ne bomo ponovili istih napak. Čaka nas še ena zelo zahtevna preizkušnja, ki smo ji lahko kos," še sporoča neuničljivi organizator igre slovenske reprezentance Dejan Vinčić.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.