Odbojka

S kitajskima okrepitvama nad tekmice, prišel tudi Jerončič

Rogoza, 30. 01. 2020 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo ženskega odbojkarskega kluba Formis iz Rogoze si v nadaljevanju sezone želi več. Želi si boljših rezultatov, zaradi česar so k sodelovanju povabili izkušenega strokovnjaka Zorana Jerončiča, za nameček pa člansko zasedbo okrepili z dvema Kitajkama.

V drugem delu tekmovalnega leta so pri Formisu močnejši za Weiping Su in Peijia Li. 23-letna sprejemalka Sujeva v višino meri 185 centimetrov, doslej pa je igrala v najelitnejšem kitajskem prvenstvu. Nazadnje za zasedbo Sichuana. Leto mlajša in centimeter višja blokerka Lijeva je bila do selitve v Slovenijo članica Henana. Obe sta se priključili trenažnemu procesu zasedbe, ki jo bo v nadaljevanju tekmovalnega leta vodil Zoran Jerončič. "Upam, da se bom s soigralkami hitro dobro ujela in dokazala, da je kitajska odbojka zelo kakovostna. Želim si, da bom hitro dokazala česa sem sposobna, predvsem pa, da bomo s klubom dosegli zastavljene cilje," razmišlja Peijia Li.

"To bo moja prva izkušnja v tujini. Veselim se igranja za Formis in upam, da bomo dosegale dobre rezultate in se v prihodnosti borile za uvrstitev med najboljše štiri," je dodala Weiping Su. V Rogozi niso okrepili zgolj strokovnega štaba in igralskega kadra, ampak so jim pristopili pokrovitelji s Kitajske, za nameček pa imajo z Damirjem Štaparjem, tudi novega predsednika.

Zoran Jerončič (desno) je pred zahtevno nalogo, a vsi v klubu so prepričani, da jim bo uspelo.
Zoran Jerončič (desno) je pred zahtevno nalogo, a vsi v klubu so prepričani, da jim bo uspelo. FOTO:

Obstanek med elito in potem naprej
"Naš prvi cilj je obstanek v 1. a ligi, želimo si tudi kak odmeven rezultat in jasno v glavnem domačim dekletom omogočiti čim boljše pogoje za trening in delo," je ob predstavitvi obeh novink povedal predsednik kluba, ki se zaveda želja novih pokroviteljev. Ti si želijo, da bi z načrtnim delom klub z leti popeljali v evropska tekmovanja in v kolikor bo možnost, osvojiti naslov državnih prvakov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

555ppp
30. 01. 2020 17.02
-1
KORONAVIRUS PRISPEL V SLO.