Odbojka

Za odbojkarski 'jutri' se ni bati: 'Za njih je le nebo meja'

Ljubljana, 19. 07. 2021 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še vedno odmeva velikanski uspeh mladih slovenskih odbojkarjev, ki so na prvenstvu do 17 let v Albaniji osvojili kar zlato odličje. Slovenci so v finalu s 3:0 ugnali favorizirane Ruse in potrdili, da se za prihodnost moške odbojke ni bati.

Mladi slovenski odbojkarji so na prvenstvu v Albaniji presenetili vse. Tudi sebe ...
Mladi slovenski odbojkarji so na prvenstvu v Albaniji presenetili vse. Tudi sebe ... FOTO: CEV

Varovanci selektorja Iztoka Kšele so v uvodu v veliki finale evropskega prvenstva do 17 let v Tirani lovili Ruse, ki so pred začetkom EuroVolleyja veljali za velike favorite in so s 3:2 slavili tudi na medsebojni tekmi skupinskega dela tekmovanja. A naši mladi odbojkarji so se tekmecem v pravem trenutku maščevali za skupinski poraz. Z gladkih 3:0 so favorizirane Ruse ugnali v velikem finalu EP in se senzacionalno okitili z zlatim odličjem. "Kljub temu, da smo v skupinskem proti Rusiji izgubili, smo v finalu napeli vse svoje moči in maščevali ta poraz. Ključnega pomena je bilo, da smo tekmo začeli s srcem in na igrišču pustili srce in dušo ter preprosto igrali vrhunsko odbojko. Pomagali so nam tudi navijači, ki so nam pričarali nepozabno vzdušje, ki nas je poneslo k temu dosežku. Sam turnir je bil odlično izpeljan, vsaka tekma je bila zgodba zase in zares smo uživali," je bil po osvojenem prvem mestu na prvenstvu do 17 let vzhičen član zlate ekipe Miha Okorn, ki je opravljal vlogo kapetana slovenske reprezentance. Mladi odbojkarji so tako Sloveniji priborili sploh prvi naslov evropskih prvakov in nov izjemen dosežek za slovensko odbojko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Presrečni smo. Rad bi pohvalil to izjemno generacijo fantov, ki je visoko motivirana in pripravljena garati. Verjamem, da je za njih meja le nebo," je po tekmovanju v Albaniji dejal selektor Iztok Kšela. "Tekmo smo začeli povsem sproščeno, brez vsakega pritiska. Že v skupinskem delu smo videli, da so Rusi premagljivi. Uživali smo v igri. Bili smo zelo dobra ekipa, med seboj smo se povezali, igrali drug za drugega. Že preden smo odšli v Albanijo, smo se, tudi malo v šali, pogovarjali, da bomo premagali vse in postali evropski prvaki. A v resnici si verjetno nihče od nas tega ni tudi mislil. Po tihem smo sicer upali, da lahko dosežemo veliko, tako da je to, kar smo dosegli, zares noro," se je spomnil finalnega dvoboja z Rusi član novopečenih zlatih odbojkarjev Luka Marovt.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
21. 07. 2021 09.02
+1
Pravi heroji noro!
Car3000
20. 07. 2021 17.11
Ne morem verjeti, koliko odličnih športnikov med nami, pa samo milijon nas še živi na tej dobri zemljici. Samo milijon nas dobro ve, da dobri smo ljudje. Kot to pravi Agropop.
bolnadrzava
19. 07. 2021 17.20
+2
Bravo 👏👏💪💪
Viejo cabron
19. 07. 2021 13.07
+4
Slovenci ste pa res čuden folk. Mladina zmaguje in brez komentarja, na drugi strani pa oni iz Grosuplja spusti plin in takoj komentirate. Spolitiziran folk do amena....žalostno!
Viejo cabron
19. 07. 2021 11.31
+7
Super fantje!! Slovenija gre naprej.....,