Odbojka

Začenja se operacija Pariz

Ljubljana, 22. 05. 2024 08.09 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca začenja z nastopi na turnirju elitne Lige narodov. Naše fante, ki si bodo skozi VNL skušali priigrati nastop na olimpijskih igrah, v Turčiji čakajo pomembni obračuni z Nizozemsko, Francijo, Kanado in Poljsko. Prvi so na jedilniku Nizozemci. Ne pozabite, drugi turnir se bo odvil v Stožicah. Tekme pa tudi v prenosu na Kanalu A in VOYO.

Elitna Liga narodov bo za slovenske odbojkarje tokrat še posebej pomembna, saj si bodo skozi tekmovanje skušali zagotoviti zgodovinski prvi nastop na olimpijskih igrah v Parizu. 

V četrtek se bodo Slovenci ob 13. uri pomerili še s Francozi, nato pa jih v soboto in nedeljo ob enaki uri čakata še dvoboja s Kanadčani in Poljaki.

Na prvem turnirju v turški Antalyji Slovence že takoj na začetku čaka težka naloga, saj jim bodo nasproti stali vselej neugodni Nizozemci. Na drugi tekmi bodo njihovi tekmeci aktualni olimpijski prvaki Francozi, po dnevu premora pa se bodo naši fantje najprej pomerili s Kanadčani, za konec pa še z aktualnimi evropskimi prvaki Poljaki.

Jan Kozamernik
Jan Kozamernik FOTO: CEV

Naši odbojkarji pred začetkom turnirja razmišljajo le o zadnjih treningih in prvih tekmecih Nizozemcih, ki jih zelo dobro poznajo. "Nizozemska je za začetek soliden nasprotnik. Vemo, da odbojkarska šola njihovega selektorja Piazze temelji na obrambi. Nizozemci igrajo pametno, ne delajo veliko napak. Dobro bomo morali servirati in pokazati, da tudi mi gojimo igro z veliko poudarka na obrambi in dotikih v bloku. Če bomo igrali na ta način, ne pričakujem večjih težav," je za uradno spletno stran OZS dejal reprezentančni srednji bloker Jan Kozamernik, ki je zelo zadovoljen s formo izbrane vrste in s tem, kar so s soigralci na treningih doslej pokazali.

Podobno kot Kozamernik razmišlja tudi še en odlični slovenski srednji bloker Alen Pajenk. Slednji se zaveda kakovosti prvih tekmecev Nizozemcev na čelu z odličnim korektorjem Nimirjem Abdel-Azizom, a vseeno meni, da bi jih morala Slovenija s svojo igro vsekakor premagati. "Mislim, da pri Nizozemcih ne izstopa več le Abdel-Aziz, kot je bilo to v preteklosti, ampak se vse bolj dokazujejo tudi drugi igralci, ki imajo za seboj zelo dobre klubske sezone. Na to bomo morali biti pozorni, še posebej, ker smo zdaj v drugačni vlogi. Vedno smo si želeli, da bi sodili med najboljše svetovne reprezentance, zdaj, ko mednje sodimo, pa moramo to vlogo braniti, saj so nasprotniki proti nam samo še bolj motivirani. Na vsaki tekmi se moramo zato ves čas boriti in dajati vse od sebe. Že prva tekma z Nizozemsko bo pokazatelj, na kakšni ravni smo. Mislim, da nas čaka zelo težko delo, ampak smo zelo dobro pripravljeni na vse, kar nas čaka."

Spored, VNL, 1. turnir, Antalyja:
22. maj, ob 16. uri: Slovenija – Nizozemska

23. maj, ob 13. uri: Slovenija – Francija

24. maj, ob 13. uri: Slovenija – Kanada

25. maj, ob 13. uri: Slovenija – Poljska

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
22. 05. 2024 09.33
+0
Želim si uspeha. Ta generacija ima to.