Odbojka

Slovenke začele projekt EuroVolley: 'Ti trije tedni so bili odlični za počitek'

Kranjska Gora, 22. 07. 2019 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Kranjski Gori, kjer je začela priprave na evropsko prvenstvo, ki si ga boste lahko avgusta ogledali na Kanalu A. EP se prične 23. avgusta, Slovenija se bo v poljskem Lodžu pomerila z Belgijo, Italijo, Poljsko, Portugalsko in Ukrajino.

Več videovsebin
  • Lana Ščuka ob začetku priprav na EP 2019
    01:21
    Lana Ščuka ob začetku priprav na EP 2019
  • Saša Planinšec pred pričetkom priprav na EP 2019
    01:00
    Saša Planinšec pred pričetkom priprav na EP 2019
  • Eva Mori o dopustniških prigodah pred začetkom priprav na EP v Kranjski Gori
    01:05
    Eva Mori o dopustniških prigodah pred začetkom priprav na EP v Kranjski Gori
  • Iz 24UR: Odbojkarice so začele s pripravami na evropsko prvenstvo
    02:13
    Iz 24UR: Odbojkarice so začele s pripravami na evropsko prvenstvo

Slovenske odbojkarice so imele po osvojenem drugem mestu v srebrni evropski ligi tri tedne prosto, zdaj pa so se zbrale v Kranjski Gori, kjer bodo ostale do začetka avgusta. Selektor Alessandro Chiappini lahko poleg igralk, ki so nastopale v evropski ligi, znova računa tudi na korektorico Izo Mlakar, ki se vrača v reprezentančni pogon.

V Kranjski Gori so bila dekleta dobro razpoložena.
V Kranjski Gori so bila dekleta dobro razpoložena. FOTO: Ervin Čurlič

"Nimamo veliko časa, da se pripravimo na evropsko prvenstvo. Osredotočili se bomo predvsem nase, česar v prvem delu nismo mogli zaradi tekem, ki smo jih odigrali v evropski ligi. Poskusili bomo popraviti nekatere elemente, kjer smo imeli težave v prvem delu reprezentančnega poletja. Vrnila se je tudi Iza Mlakar, ki jo bo potrebno vključiti v ekipo," je začetek priprav pospremil italijanski strateg na slovenski klopi.

 Seznam reprezentantk
PodajalkeEva Mori, Sara Najdič, Eva Pogačar
SprejemalkeLana Ščuka, Ana Marija Vovk, Eva Zatkovič, Žana Zdovc Sporer
 
KorektoriciIza Mlakar, Darja Eržen
Srednje blokerkeSaša Planinšec, Tina Grudina, Ela Pintar, Manja Jerala
Prosti igralkiLeja Janežič, Veronika Mikl


Zaradi osebnih razlogov manjkata Pia Blažič in Anita Sobočan, Sara Hutinski pa je še vedno poškodovana. "Seveda se je lepo vrniti v reprezentanco, saj sem odbojko že zelo pogrešala. Za mano je težko obdobje, povezano s študijem, a je tudi to bilo treba zaključiti. Žal mi je, da nisem bila v prvem delu z dekleti, sem jih pa vseskozi spremljala. Dobro se poznamo z vsemi in verjamem, da nas čaka lepo obdobje," je pred nadaljevanjem reprezentančne akcije dejala Mlakarjeva.

Chiappini bo lahko računal tudi na Izo Mlakar.
Chiappini bo lahko računal tudi na Izo Mlakar. FOTO: Aljoša Kravanja

"Prvi dan je vedno težak, verjamem, da bo vsak naslednji lažji. Želimo se uvrstiti v drugi krog EuroVolleyja in verjamem, da bi lahko dosegle nov izjemen rezultat," je ob začetku priprav dejala Lana Ščuka. Po dveh tednih ekipo čaka selitev v Maribor, kjer bodo Slovenke odigrale še prijateljski tekmi z kitajsko ekipo, med 9. in 15. avgustom pa se bodo udeležile pripravljalnega turnirja na Madžarskem. Zadnji del priprav bodo spet opravile v Mariboru, 21. avgusta pa odpotovale v Lodž.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.