Odbojka

Zgodovinska prva tekma v Ligi narodov bo proti aktualnim evropskim prvakom

Ljubljana, 04. 05. 2021 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Slovenska moška članska odbojkarska reprezentanca bo 28. maja v Riminiju igrala zgodovinsko prvo tekmo v okviru elitne Lige narodov. Prvi tekmeci slovenske vrste bodo Srbi, zatem se bodo varovanci Alberta Giulianija v prvem sklopu pomerili še z Italijani in Poljaki. V Riminiju bo vsaka reprezentanca odigrala 15 tekem.

Kot so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), bo uvod v Ligo narodov ponovitev finala evropskega prvenstva leta 2019 v pariški dvorani Bercy. Takrat so bili uspešnejši srbski odbojkarji, ki so se veselili naslova. Drugi nasprotniki Slovencev bodo Italijani, 30. maja pa se bodo Slovenci pomerili še s svetovnimi prvaki Poljaki.

Po treh dneh premora bo nato 3. junija obračun Slovenije in Nizozemske, ki je v Ligi narodov zamenjala Kitajsko, sledili bosta tekmi z Argentino in Nemčijo. V okviru tretjega tridnevnega sklopa, ki bo med 9. in 11. junijem, bodo Slovencem nasproti stali Kanadčani, Francozi in Rusi, četrti sklop tekem med 15. in 17. junijem pa prinaša tekme z Brazilijo, Avstralijo in Iranom.

Zadnje tri tekme rednega dela bodo na sporedu med 21. in 23. junijem, tekmeci Slovenije bodo Američani, Japonci in Bolgari. V Riminiju bo vsaka reprezentanca odigrala 15 tekem, sledili pa bodo zaključni boji najboljše četverice, ki bodo dali zmagovalca letošnjega tekmovanja.

Slovenske odbojkarje kmalu čaka krstni nastop v elitni Ligi narodov.
Slovenske odbojkarje kmalu čaka krstni nastop v elitni Ligi narodov. FOTO: CEV
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mindfields
04. 05. 2021 18.30
+1
Hm...proti srbom nimao šans edino da pridejo z oslabljeno ekipo kot se govori da bo
kar_nekdo
04. 05. 2021 12.27
+3
uhh... Srbija, Italija in za "smetano na torti" še Poljska... Ni ravno lahek začetek v Ligo narodov. :) Ampak fantje so že večkrat pokazali, da so sposobni premagati kogarkoli... Bravo fantje, to je sedaj nagrda za ves trud, ki ste prikazali v teh letih. Samo pogumno v vsako tekm..