Odbojka

Žiga Štern blesti v Grčiji

Madrid, 12. 04. 2021 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski reprezentant Žiga Štern je z ekipo Foinikas Sirou v preteklem tednu prišel do treh zmag v končnici grškega prvenstva. Klemen Čebulj je prvo sezono na Poljskem sklenil z zmago, Monika Potokar bo igrala v finalu grškega pokala.

Žiga Štern
Žiga Štern FOTO: Damjan Žibert

V končnici grškega prvenstva je Foinikas Sirou Žige Šterna v preteklem tednu zabeležil tri zmage: najprej je premagal P.A.O.K., potem tesno Panathinaikos A.O. in nazadnje še Olympiacos S.F.P. Slovenski sprejemalec je k prvemu uspehu prispeval 19 točk (po trije asi in bloki) ob polovični uspešnosti v napadu in 43-odstotni uspešnosti pri sprejemu. Ob drugi zmagi je dosegel 15 točk (38-odstotna uspešnost v napadu in 40-odstotna pri sprejemu), ob tretjem slavju pa se je naš odbojkar ustavil pri 12 točkah (en as in blok), pri čemer je v napadu izkoristil 43 % svojih priložnosti, na sprejemu pa je bil 75-odstotno zanesljiv. Ženske tekmovalke so v Grčiji prejšnji vikend igrale zaključne tekme pokalnega tekmovanja. PAOK naše reprezentantke Monike Potokar se je prvič v zgodovini uvrstil v veliki finale, ki bo 16. aprila v Atenah. K zmagi s 3:1 nad Arisom je naša sprejemalka prispevala 14 točk.

Asseco Resovia, ki jo vodi selektor slovenske reprezentance Alberto Giuliani in za katero igra Klemen Čebulj, je v poljskem prvenstvu osvojila končno peto mesto. Resovia je proti Trefl Gdansku dobila še drugo srečanje, naš sprejemalec pa se je tokrat ustavil pri 14 doseženih točkah ob 46-odstotni uspešnosti v napadu, medtem ko je bil pri sprejemu 37-odstotno zanesljiv.

Sara Najdič
Sara Najdič FOTO: Miro Majcen

V Nemčiji sta bila v preteklem tednu odigrana dva obračuna velikega finala, v katerem pa VfB Friedrichshafnu, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Dejan Vinčić, ne gre po načrtih. Najboljša ekipa rednega dela prvenstva v nizu na tri zmage proti Berlinu namreč zaostaja z 0:2. Uvodni finalni dvoboj je Friedrichshafen na domačem igrišču tesno izgubil, na drugem pa je Berlin slavil že po treh nizih. Naš podajalec je na prvem obračunu v statistiko vpisal tri točke, ki jih je dosegel v bloku. Finale se bo nadaljeval v četrtek.

V madžarskem državnem prvenstvu je veliki finale slovensko obarvan, na žalost pa se ekipi še nista pomerili na igrišču, Fatum Nyiregyhaza Sare Najdič pa v dvoboju na tri zmage že vodi z 2:0. BRSE Tine Grudine ima namreč težave s koronavirusom in je prvi dve finalni tekmi izgubil za zeleno mizo. DVTK Mojce Pene je v boju za kočno sedmo mesto proti MTK Budapest poravnan na 1:1 v zmagah. Naša sprejemalka zaradi poškodbe še vedno ne igra.

Poitiers z Alenom Pajenkom je obstal v četrtfinalu francoske prve lige. Na drugem medsebojnem obračunu je bil Montpellier, najboljše moštvo rednega dela, boljši s 3:0 v nizih. Slovenski reprezentant je dosegel štiri točke, od tega je dvakrat neubranljivo serviral. V ženskem delu prvenstva sta bila v preteklem tednu znova odigrana dva kroga, v katerih je bil Vandoeuvre Nancy z Evo Mori polovično uspešen. V 27. krogu je izgubil proti vodilnemu Mulhousu, v 28. krogu pa je premagal Paris Saint-Cloud. Naša podajalka je ob porazu dosegla štiri točke, od tega dve z asom in eno z blokom, na drugi tekmi pa je v statistiko vpisala kar deset točk. Do konca rednega dela sta še dva kroga.

Jani Kovačič, Alen Pajenk in Klemen Čebulj
Jani Kovačič, Alen Pajenk in Klemen Čebulj FOTO: Aljoša Kravanja

V končnici italijanskega prvenstva poleg boja za prvaka potekajo tudi obračuni za peto mesto, ki še vodi v evropska tekmovanja za prihodnjo sezono. V preteklem tednu so klubi odigrali 4. in 5. krog rednega dela. Kioene Padova Tončka Šterna je bila polovično uspešna: najprej je izgubila proti NBV Veroni, potem pa je premagala Top Volley Cisterno. Ob porazu naš korektor ni stopil na igrišče, k zmagi pa je prispeval 11 točk (en as), pri čemer je v napadu izkoristil 67 % svojih priložnosti. Allianz Milano s Tinetom Urnautom in Janom Kozamernikom je v 4. krogu zmagal, obračun 5. kroga proti Consar Ravenni, za katero Jani Kovačič po dogovoru s klubom letos ne bo več zaigral, pa ga čaka danes. Ob zmagi proti Gas Sales Bluenergy Piacenza je srednji bloker Kozamernik ob 83-odstotni uspešnosti v napadu prispeval 11 točk, od tega dve s servisom in štiri z blokom; sprejemalec Urnaut pa se je ustavil pri 14 točkah ob nekaj več kot polovični uspešnosti v napadu, medtem ko je bil pri sprejemu 43-odstoten. Po nepopolnem 5. krogu je na vrhu lestvice Allianz Millano z desetimi točkami, Consar Ravenna in Kioenna Padova pa imata po tri točke manj.

AtlasGlobal Yesilyurt slovenske sprejemalke Lane Ščuka je zaradi okužb s koronavirusom brez boja izgubil še četrto zaporedno srečanje za končno razvrstitev in tako v turškem prvenstvu osvojil 8. mesto.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.