Odbojka

Epski preobrat Belorusov in najhujša nočna mora Fincev

Ljubljana, 15. 09. 2019 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za uverturo v četrti dan EP v ljubljanskih Stožicah so se pomerili Belorusi in Finci. Čeprav se je sprva zdelo, da bo finska reprezentanca brez težav tekmo dobila, so Belorusi v drugih dveh nizih pokazali zobe in si v petem zagotovili končno zmago (3:2).

Beloruska izbrana vrsta je v uvodu evropskega prvenstva klonili proti Sloveniji (3:0), na drugi tekmi pa so varovanci Viktorja Bekše morali priznati premoč še Rusom (3:1). A Belorusi niso vrgli puške v koruzo, na tretji tekmi so po pravem čudežu porazili Fince. Ti so na parketu ljubljanskih Stožic dan poprej izgubili proti Slovencem, pred tem pa so v četrtek ob bučni podpori finskih navijačev porazili Severno Makedonijo (3:1).

Finci so v prvem nizu povsem zasenčili Beloruse, slednji so za kratek čas v začetnih točkah uspeli najti rešitve za žilavo finsko igro, v nadaljevanju pa so bili povsem brez moči. Finska izbrana vrsta je brez večjih težav slavila z 25:13. Največja razlika je bila vidna v napadu, kjer je bila finska reprezentanca neprimerljivo bolj uspešna. Beloruski sprejem je bil uspešen le 14 odstotkov. Odbojkarji v modrih dresih so za zmago v prvem nizu potrebovali pičlih 22 minut.

V Slovenijo je zavoljo odbojke pripotovalo tudi nekaj tisoč finskih navijačev
V Slovenijo je zavoljo odbojke pripotovalo tudi nekaj tisoč finskih navijačev FOTO: Damjan Žibert

V začetku drugega niza so Belorusi so odgovorili z dvema zaporednima začetnima točkama v nizu, a so Finci zaostanek kmalu nadoknadili. Vse do sredine niza so bili Belorusi precej bolj dorasel nasprotnik kot v prvem, a ob bučni podpori s tribun, so se Finci veselili zmage tudi v drugem nizu (25:17).

Finska izbrana vrsta je v tretjem nizu skušala še potrditi svojo kvaliteto, vodila vse do konca, v tesni končnici pa so se morali premoč priznati trmasti beloruski reprezentanci. Ta je prvič na tekmi prišla do vodstva in si s 30:28 zagotovila zmago v tretjem nizu. V četrtem nizu se je tehtnica prevesila v prid Belorusov, slednji so vodili od samega začetka, v sredini niza je prednost znašala že osem točk. Kljub odporu Fincev ob koncu pa so se veselili izenačenja v nizih po 25:22. 

O zmagovalcu je odločil peti niz, Belorusi so vodili vse od začetka in se veselili končne zmage po 15:13. 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

19.53

Zmaga Belorusije!

Beloruski reprezentanci je uspel neverjeten preobrat, po zmagi v petem nizu (15:13) so se veselili zmage z 3:2 v nizih.

19.48

Diši po preobratu

Belorusi 'korakajo proti zmagi', rezultat že 12:8

19.42

Fincem zmanjkuje moči

Belorusi še vedno v prednosti z 8:6.

19.37

V pričakovanju...

Začel se je peti niz, ki bo okronal zmagovalca, trenutni rezultat 3:2 v prid Belorusov.

19.27

Četrti niz Beloruski reprezentanci

Beloruska izbrana vrsta se je prebudila in si zagotovila zmago v četrtem nizu s 25:22.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lignj
15. 09. 2019 18.28
+32
vsa čast finskim navijačem, res izjemno da jih pride tako veliko iz skandinavije