Odbojka

Znana vsa prizorišča olimpijskih kvalifikacij

Ljubljana, 09. 03. 2023 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna odbojkarska zveza je že pred časom sporočila, da bo enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za olimpijske igre v Parizu gostila Japonska, zdaj pa je znano še, da se bodo preostali obračuni za olimpijske vozovnice odvijali v Braziliji, na Kitajskem in Poljskem.

Slovenija ta hip (še) nima selektorja. Gheorghe Cretu je napovedal slovo, a po nekaterih informacijah vsega še ni konec ...
Slovenija ta hip (še) nima selektorja. Gheorghe Cretu je napovedal slovo, a po nekaterih informacijah vsega še ni konec ... FOTO: Luka Kotnik

S tekmovanjem bodo prve začele odbojkarice, ki se bodo v boj za olimpijsko vozovnico podale med 16. in 24. septembrom, njihove predstave pa bomo lahko spremljali na Kitajskem, Japonskem in Poljskem. Med najboljšimi 24 reprezentancami je, kot poroča uradna spletna stran OZS, tudi Slovenija, ki se je lani močno povzpela po svetovni lestvici in bo na olimpijskih kvalifikacijah nastopila prvič, ob naših dekletih pa se bodo za olimpijski turnir v Parizu potegovale še izbrane vrste Argentine, Belgije, Brazilije, Bolgarije, Kanade, Kitajske, Kolumbije, Češke, Dominikanske republike, Nemčije, Italije, Japonske, Južne Koreje, Mehike, Nizozemske, Peruja, Poljske, Portorika, Srbije, Tajske, Turčije, Ukrajine in ZDA.

Slovenske odbojkarice čakajo olimpijske kvalifikacije.
Slovenske odbojkarice čakajo olimpijske kvalifikacije. FOTO: OZS

Odbojkarje kvalifikacijski turnirji v Braziliji, na Kitajskem in Japonskem, na vsakem bo prav tako nastopilo osem reprezentanc, čakajo med 30. septembrom in 8. oktobrom, za šest olimpijskih vozovnic pa se bodo merili Argentina, Belgija, Brazilija, Bolgarija, Kanada, Kitajska, Kuba, Češka, Egipt, Finska, Nemčija, Iran, Italija, Japonska, Mehika, Nizozemska, Poljska, Katar, Slovenija, Srbija, Tunizija, Turčija, Ukrajina in ZDA.

Žreb skupin bo 17. marca, ob 13. uri, na sedežu FIVB v Lozani.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.