Odbojka

Znani vsi udeleženci osmine finala odbojkarskega EP

Ljubljana, 19. 09. 2019 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na evropskem prvenstvu v odbojki, ki ga gostijo Slovenija, Nizozemska, Belgija in Francija, so znane vse reprezentance, ki bodo igrale v osmini finala. Sloveniji, ki si jo je priigrala v sredo, sta se danes kot zadnji pridružili ekipi Španije in Češke.

Slovenski odbojkarji (na fotografiji v belem dresu Jani Kovačič, v ozadju Tine Urnaut) se po dveh zaporednih porazih že pripravljajo na spopad z Bolgari.
Slovenski odbojkarji (na fotografiji v belem dresu Jani Kovačič, v ozadju Tine Urnaut) se po dveh zaporednih porazih že pripravljajo na spopad z Bolgari. FOTO: Aljoša Kravanja
V soboto, 21. septembra, si boste lahko na Kanalu A in VOYO najprej ob 17.20 ogledali obračun osmine finala med Rusijo in Grčijo, ob 20.00 pa še dvoboj slovenske izbrane vrste z Bolgarijo.

Pred zadnjimi štirimi tekmami prvega dela EP sta bili le še dve vprašanji. Kot zadnji sta se v osmino finala uvrstili Španija in Češka. Španci so si z zmago s 3:1 proti Nemčiji zagotovili četrto mesto v skupini B, Češka pa je bila s 3:2 boljša od Črne Gore in v skupini D osvojila četrto mesto. V četrtek zvečer sta zadnji tekmi skupinskega dela dobili reprezentanci Poljske in Srbije. Poljaki so v sosedskem obračunu brez izgubljenega niza opravili z Ukrajinci (3:0), enako prepričljivi so bili proti Avstrijcem srbski odbojkarji, ki so le z enim izgubljenim nizom na petih tekmah osvojili prvo mesto v skupini B, v skupini D pa so na vrhu z enakim izkupičkom končali Poljaki. 

V "slovenski" skupini C je bil končni vrstni red znan v sredo. Prvo mesto je zasedla Rusija, drugo Slovenija, po zmagi Finske nad Turčijo s 3:2 pa so kratko potegnili Severni Makedonci, ki jim je ta rezultat najmanj ustrezal in so ostali brez osmine finala. Slovenija se bo v osmini finala v soboto v Stožicah (prenos bo na Kanalu A in VOYO) pomerila z Bolgarijo, ki je v skupini A zasedla tretje mesto. Zaostala je za Francijo in Italijo, derbi teh ekip za prvo mesto je v zadnjem krogu s 3:1 dobila Francija. Četrto mesto v skupini A je zasedla Grčija, ki se bo v osmini finala merila z Rusijo.

Evropsko prvenstvo v odbojki, pari osmine finala:

- Ljubljana:
Rusija ‒ Grčija (prenos 21. septembra ob 17.20 na Kanalu A in VOYO)
Slovenija ‒ Bolgarija (prenos 21. septembra ob 20.00 na Kanalu A in VOYO)

- Nantes:
Francija ‒ Finska
Italija ‒ Turčija

- Antwerpen:
Srbija ‒ Češka
Belgija ‒ Ukrajina

- Apeldoorn:
Poljska ‒ Španija
Nizozemska ‒ Nemčija

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.