Šport

Odpiranje ponudb bo 28. februarja

Ljubljana, 05. 02. 2008 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.F.
Komentarji
0

Mestna občina Ljubljana je sedmim kandidatom za izbiro strateškega partnerja pri gradnji športnega parka v Stožicah v pregled posredovala pogodbe.

Predstavniki MOL jim bodo 12. februarja v Mestni hiši predstavili izhodišča za pripravo zavezujočih ponudb, odpiranje pa bo 28. februarja, je pojasnil župan Zoran Janković. Tipske pogodbe so v pregled dali tudi vodjem svetniških skupin v mestnem svetu. "V Sloveniji je to prvi tako velik projekt in želimo narediti res tako pogodbo, ki bi zavarovala javne interese," je postopek pojasnil Janković.

Na razpis se je prijavilo sedem kandidatov.
Na razpis se je prijavilo sedem kandidatov. FOTO: Damjan Žibert

Z vsemi sedmimi partnerji se bodo predstavniki MOL srečali prihodnji torek, ko jim bodo predstavili izhodišča za njihovo ponudbo. Predstavili jim bodo, kakšne so osnove občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki jih ne morejo spreminjati, ter merila za izbor partnerja, ki so sestavljena iz cene (90 odstotkov), terminskega načrta (pet odstotkov) in dodane vrednosti (pet odstotkov).

V Stožicah naj bi se v najkrajšem možnem času začela gradnja novega stadiona.
V Stožicah naj bi se v najkrajšem možnem času začela gradnja novega stadiona. FOTO: POP TV

Pogoji so po županovih besedah postavljeni transparentno. Cena, ki jo bodo partnerji pripravljeni plačati za 51-odstotni delež projekta, bo prinesla 90 točk od 100. Za zavezo, da bo celoten projekt v Stožicah končan do 30. decembra 2010, investitor ne bo dobil nobenih dodatnih točk. Če bo projekt končan do 30. junija 2010, bo investitor dobil 2,5 točke. Pet točk pa bo dobil investitor, ki bo dal zavezo, da bo projekt končan do 30. decembra 2009, je pojasnil Janković.

Za dodatno ponudbo investitorja za MOL si bo partner pridobil še pet točk. Kot je dodal župan, morajo investitorji dodatno ponudbo poslati na MOL v šifrirani ovojnici do 26. februarja, ko jih bo pregledala posebna komisija. Vsebinsko bo razvrščanje vodil podžupan Janez Koželj, po finančni plati pa podžupanja Jadranka Dakič. Komisija bo ponudbe razdelila v skupine A, B in C. Tisti partner, ki bo pripravil najboljšo dodatno ponudbo, bo dobil pet točk, srednja vrednost bo prinesla 2,5 točke, tisti predlogi, ki ne prinašajo nove ponudbe, pa ne bodo dobili točk.

Javno odpiranje zavezujočih ponudb bo 28. februarja, ko bodo na ekranu predstavili tudi šifrirane ponudbe. Nato bodo odpirali prispele ponudbe in dodali še točke za rok izvedbe in ponujeno ceno. Kot je pojasnil župan, bo MOL v nadaljnjo obravnavo povabila tiste investitorje, ki bodo za vse tri kriterije skupaj zbrali vsaj 80 točk. Partnerja bodo nato izbrali na podlagi licitacije, pri čemer bo dvig možen po milijon evrov.

Celotni projekt je ocenjen na okoli 350 milijonov evrov, MOL pa prodaja 51 odstotkov. V lasti MOL bo v skladu s projektom ostal stadion, športna dvorana in okolica. Trgovski center bo v lasti zasebnega partnerja, garažna hiša pa last obeh partnerjev, pri čemer po županovih besedah še ni določena delitev lastništva.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.