Šport

Odpoved nastopov v Wimbledonu

London, 08. 06. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svoj nastop na Wimbledonu sta odpovedali druga igralka sveta Belgijka Kim Clijsters in vodilna na računalniški lestvici WTA Justine Henin-Hardenne.

Kim Clijsters zaradi poškodbe zapestja ne bo nastopila
Kim Clijsters zaradi poškodbe zapestja ne bo nastopila FOTO: Reuters

Wimbledon, najbolj sloviti teniški turnir na svetu in letošnji tretji za grand slam, bo v ženski konkurenci močno osiromašen. Zaradi poškodbe zapestja je nastop odpovedala druga igralka sveta Belgijka Kim Clijsters, zaradi virusne bolezni pa še njena rojakinja in vodilna na računalniški lestvici WTA Justine Henin-Hardenne.

"Nadvse sem si želela nastopiti v Wimbledonu, vendar mi je moj zdravnik odsvetoval nastop na tretjem turnirju za grand slam. Zelo sem razočarana in žalostna," je dejala belgijska teniška igralka, ki je na sveti londonski travi leta 2001 izgubila finalni dvoboj z Američanko Venus Williams, v zadnjih dveh letih pa izpadla v polfinalu. Obakrat sta bili zanjo usodni sloviti ameriški sestri.

Henin-Hardennova je doslej trikrat zmagala na turnirjih za grand slam, na letošnjem zadnjem in nedavno končanem odprtem prvenstvu Francije v Parizu pa je izpadla že v drugem krogu, saj jo je po dveh nizih premagala Italijanka Tathiana Garbin.