23°C

Odziv novopečene svetovne podprvakinje Andreje Leški

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Ž.K. /
KOMENTARJI
2
Iz Budimpešte se nam je po kratki noči javila novopečena svetovna podprvakinja judoistka Andreja Leški in nam povedala o občutkih, ki jo prevzemajo po uspehu kariere.

24-letna judoistka Andreja Leški je imela odličen dan, v katerem je prikazala izjemne borbe in klonila šele v finalu, proti sedaj že petkratni svetovni prvakinji, Clarisse Agbegnenou. Andreja je v borbo vstopila odločno in bila izkušeni Francozinji povsem konkurenčna. Do odločitve je prišlo šele dobre pol minute pred koncem rednega dela borbe, ko je Francozinja Andrejo, po neuspešnem poskusu, vrgla s telesno tehniko in jo prijela v končni prijem. Andreja se je iz prijema za nekaj sekund rešila, a je bila Francozinja premočna in jo za zmago deset sekund zadržala na hrbtu.

Za Koprčanko je to prva medalja s svetovnih članskih prvenstev in že kar peta medalja na šestih velikih tekmovanjih letos, s čimer dokazuje, da pri komaj 24 letih spada v sam svetovni vrh v kategoriji do 63 kilogramov, kar dokazuje tudi dejstvo, da je na petem mestu svetovne jakostne lestvice.

Vrhunski rezultati Andreje Leški v tem letu:

2. mesto na Svetovnem prvenstvu v Budimpešti

5. mesto na Grand Slamu v Kazanu

3. mesto na Evropskem prvenstvu v Lizboni

2. mesto na Grand Slamu v Taškentu

2. mesto na Grand Slamu v Tel Avivu

3. mesto na IJF World Mastersu v Dohi

PREBERI ŠE
Andreja Leški je svetovna podprvakinja

Koronavirus pasica nova