Šport

Dallas je v tekmi z evropskim rezultatom premagal Oklahoma City

New York, 03. 03. 2021 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
1

Srečanje s poraznim metom na obeh straneh ni navdušilo gledalcev, Mavericksi pa so v tretji četrtini dovolj pospešili ritem, da je zmaga ostala doma (87:78). Domače moštvo je igralo brez svojega prvega zvezdnika, toda boleč hrbet Luke Dončića je samo trenutna težava in naj ne bi preprečil njegovega nastopa na tekmi zvezdnikov.

Luka Dončić (s številko 77) ima pred tekmo zvezdnikov nekaj težav s hrbtom.
Luka Dončić (s številko 77) ima pred tekmo zvezdnikov nekaj težav s hrbtom. FOTO: AP

Poldrugo uro pred srečanjem je postalo jasno, da Dončić ne bo nastopil na zadnjem srečanju prvega dela sezone, ko je trener Rick Carlisle sporočil, da bo njihov mladi zvezdnik počival zaradi bolečin v spodnjem delu hrbta. To je šele njegova druga izpuščena tekma v sezoni, lani je do polovice sezone manjkal na enajstih. Slovenec v ponedeljek, ko je Dallas odpravil Orlando, ni kazal znakov poškodbe, ko mu je ob 33 točkah samo ena podaja zmanjkala do osmega trojnega dvojčka sezone. Toda po beseda Carlisla ima Dončić že več kot dva tedna težave s hrbtom, zadnje treninge pa je opravljal z masažnim pasom, ki mu je hkrati grel mišice. Na koncu so sklenili, da je najboljše zdravilo tekma počitka, težave pa naj ne bi ogrozile njegovega nastopa na tekmi zvezdnikov konec tedna, je menil Carlisle. Trener gostov Mark Daigneault je preroško napovedal, da to ne bo  olajšalo izziva, "imajo res res dobre napadalce na številnih položajih ... to je še vedno resnično dobro napadalno moštvo".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na koncu se ni izteklo po napovedih, saj sta obe moštvi imeli težave pri zadevanju, sploh izza črte za tri točke. Mavericksi so zadeli le enega od prvih 22 poskusov, srečanje so končali z osmimi trojkami v 40 metih (20-odstotna natančnost). Na drugih tekmah bi jih to morda pokopalo, toda tudi Thunderji niso imeli ravno cvetočega meta (9 zadetih od 39), Dallas pa jih je s svojo obrambo pestil tudi bližje koša, tako da so skupaj zadeli le vsak tretji poskus. "Težka tekma, vedeli smo, da bo telesna, tesna, ni bilo meta, sploh v prvem polčasu. Obramba je bila odlična, verjetno druga najboljša doslej," je Carlisle pohvalil igro moštva, ki je tekmece v vsaki četrtini omejilo na največ 23 točk. Kristaps Porzingis je dosegel 19 točk (in 13 podaj za drugi dvojni dvojček zapored), 19 jih je s klopi dodal tudi Tim Hardaway mlajši (in še 2 podaji ter 6 skokov). Carlisle je pohvalil tudi igro Josha Richardsona (16 točk, podaja, 6 skokov, 4 ukradene žoge), "igral je odlično, zadel nekaj ključnih metov".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas, ki se je v preteklem mesecu še otresal pandemičnih težav in poškodb, prvo polovico sezone tako končuje z devetimi zmagami v zadnjih enajstih tekmah. Njen začetek je bil daleč od načrtov, Dončić je prve dni moral poslušati celo očitke, da je okrogel, zdaj je znova eden od osrednjih kandidatov za naslov najboljšega igralca sezone. Porzingis je sezono znova začel kot okrevanec po poškodbi, bil deležen kritik zaradi slabe igre v obrambi, a se v zadnjih tekmah počasi vrača k podobi latvijskega samoroga. Do končnice je še daleč, toda v vseh klubih že pridno preračunavajo možnosti in razplete, pa naj še tako trdijo, da je pomembna samo naslednja tekma. Dallas ima še vedno negativno bilanco proti moštvom iz zahodne konference (9 zmag ob 10 porazih), kar je pomembno ob tesnem razpletu ob koncu sezone, ko štejejo tudi posamezne zmage proti neposrednim tekmecem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
04. 03. 2021 08.05
Sebo, a za ta denar narediš samo to?