Šport

Olimpija premagala Jesenice

Ljubljana, 26. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Zavarovalnice Maribor Olimpije so v 5. krogu mednarodne hokejske lige premagali Acroni Jesenice s 4:2 (1:1, 0:0, 3:1), Slavija M Optima pa goste z Bleda s 4:0 (1:0, 1:0, 2:0).

Peti krog mednarodne hokejske lige v Tivoliju je postregel z večnim derbijem med Ljubljančani in Jeseničani, odločitev o zmagovalcu pa je padla v začetku zadnje tretjine, ko sta Rahmatuljin in Goličič Olimpijo popeljala v vodstvo s 3:1, dobrih deset minut pred koncem pa je Avgustinčič dosegel še četrti gol za Ljubljančane.

Prva tretjina se je začela silovito, saj sta kmalu po prvem sodnikovem žvižgu padla dva zadetka. Že v drugi minuti je Terglav po podaji Rožiča zadel za 1:0, vendar je bilo veselje Ljubljančanov kratko. Pretnar je namreč v šesti minuti izenačil, kar je bila prelomnica prve tretjine, saj se je po tem zadetku igra popolnoma umirila. Nevarno je bilo le še v 10. minuti, ko je za goste z modre črte ustrelil Rebolj, minuto za tem pa je z enakega položaja poskusil še Brodnik, vendar se vratarja Robert Kristan pri domačih in Gaber Glavič pri gostih nista pustila premagati.

V drugi tretjini ljubitelji hokeja v Ljubljani niso videli gola, še najbližje zadetku pa je bil Rebolj, ki je z modre črte zadel okvir vrat. V zadnjem delu so Ljubljančani že v prvi minuti uspeli povesti z 2:1. Kontrec je z leve strani podal v sredino do Rahmatuljina, ki je z močnim strelom premagal Gabra Glaviča. Veselje domačih se še ni prav poleglo, ko je Goličič izkoristil zmedo pred jeseniškimi vrati in zadel za 3:1. Po tem golu je ritem igre spet padel in nobenemu od moštev ni več uspela nevarnejša akcija. Slabih dva tisoč navijačev je prebudil zadetek Avgustinčiča v 50. minuti, ki je s četrtim ljubljanskim golom zapečatil usodo Jeseničanov, ki so dve minuti kasneje uspeli rezultat le znižati. Železarji so imeli dva igralca več na ledu, Rebolj je dobil ploščico na desno stran in z močnim strelom drugič premagal domačega vratarja Roberta Kristana.

Tekmeca iz Zaloga in Bleda pa sta se v razmaku štirih dni srečala že drugič, tokrat v okviru mednarodne hokejske lige. Tako kot v sredo, so bili tudi tokrat boljši nasprotnik gostitelji, ki so za nameček v vseh 60 minutah ohranili mrežo nedotaknjeno, za kar gre zasluge pripisati razpoloženemu vratarju Simšiču.

Prva dva zadetka so hokejisti Slavije M Optime zatresli ob igralcu več na ledu. Četrti gol so domači dosegli v času, ko so imeli Blejci številčno prednost na ledu, a so ob tem pozabili na Angelovskega, ki je sam pridrsal pred gostujočega vratarja Šolarja, ga premagal in tako samo še zapečatil končnega zmagovalca. Končna odločitev o zmagovalcu je padla v začetku zadnje tretjine, ko so gostitelji v treh minutah dosegli kar dva gola, kar je bilo za Gorenjce tokrat neulovljivo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni