Olimpijske igre

Brodar: Eva Urevc šele od srede v normalnem ritmu olimpijskih iger

Peking, 05. 02. 2022 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eva Urevc, za Anamarijo Lampič druga najboljša slovenska smučarska tekačica ta čas, bo zaradi okužbe z novim koronavirusom lahko v normalnem ritmu živela, trenirala in tekmovala na olimpijskih igrah v Pekingu šele od srede, je pojasnil glavni slovenski trener Nejc Brodar. Krstni nastop Neže Žerjav na velikih tekmah je ocenil kot soliden.

Eva Urevc, ki je bila z Anamarijo Lampič bronasta na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu lani, je pred dvema dnevoma, ko je po pozitivnem testu prišla iz izolacije, izrazila razočaranje, med drugim tudi zato, ker ni natančno vedela, kakšen bo njen status v naslednjih dneh.

Anamarija Lampič in Eva Urevc
Anamarija Lampič in Eva Urevc FOTO: AP

"Eva se obravnava kot bližnji stik in lahko normalno trenira in tekmuje od 3. februarja. Mora pa na vsakih 12 ur na testiranje in vsi testi morajo biti negativni, kar tudi so. Tako stanje traja sedem dni in ga ni mogoče predčasno prekiniti. Če bo vse teklo tako kot doslej, bo v sredo obravnavana kot vsaka druga tekmovalka. Dotlej pa ne sme jesti v jedilnici, uporablja pa lahko le prevoz, ki je namenjen samo njej," je povedal Nejc Brodar.

Urevčeva, ki je veljala na ekipni tekmi sprinta skupaj z Lampičevo za eno izmed favoritinj za visoka mesta, je imela v zadnjem obdobju veliko smole. Najprej ji je okužba s koronavirusom sredi prejšnjega meseca onemogočila treniranje, nato pa je bil test na olimpijskih igrah pozitiven in je bila nekaj časa izolirana v sobi v olimpijski vasi.

Izmed slovenskega devetčlanskega tekmovalnega tabora je prvi nastop na teh olimpijskih igrah opravila Neža Žerjav. V skiatlonu na 15 kilometrov je bila 55., osem minut in 19,4 sekunde za Therese Johaug. Norvežanka je osvojila prvo zlato odličje na igrah v kitajski prestolnici.

"Neža je po mojem mnenju solidno opravila krstni nastop na kakšni veliki tekmi. Videlo se je, da na njih nima tekmovalnih izkušenj, ampak je odtekla po svojih zmožnostih. Za ta nastop ji lahko le čestitamo. Pogoji pa so izjemno težki. Poleg zahtevnih prog stvari dodatno otežita velik mraz in veter," je ocenil trener.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zogajeokrogla
05. 02. 2022 15.57
če je star 2 leti ni nov