Olimpijske igre

Košarkarji so doma: Hvala vsem, ki so vstajali sredi noči in nas spodbujali

Ljubljana, 08. 08. 2021 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.K., M.D.
Komentarji
515

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu dosegla odlično četrto mesto, se je vrnila v domovino. Dan po porazu proti Avstraliji na tekmi za tretje mesto so fantje že pristali na Letališču Jožeta Pučnika.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Sprejem za košarkarje
    03:53
    Iz 24UR: Sprejem za košarkarje
  • Iz 24UR: Košarkarji pristali na Brniku
    04:41
    Iz 24UR: Košarkarji pristali na Brniku
  • Sprejem košarkarjev na letališču
    01:55
    Sprejem košarkarjev na letališču
  • Luka Dončić je bil navdušen nad podporo navijačev doma
    00:54
    Luka Dončić je bil navdušen nad podporo navijačev doma
  • Selektor Aleksander Sekulić po vrnitvi v Slovenijo
    01:42
    Selektor Aleksander Sekulić po vrnitvi v Slovenijo

 

Po pristanku je sledila krajša novinarska konferenca, na kateri sta na vprašanja novinarjev odgovarjala selektor Aleksander Sekulić in najboljši strelec Slovenije v Tokiu Luka Dončić. Nato so košarkarji pozdravili zveste navijače in se jim zahvalili za podporo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je na olimpijskih igrah doživel svoja prva poraza v dresu reprezentance po 17 zmagah. Na olimpijskih igrah se je po izboru Fibe znašel v idealni peterki letošnjega olimpijskega turnirja v Tokiu. Čeprav se domov vrača brez želene medalje okoli vratu, je že napovedal nastop na Eurobasketu septembra naslednje leto. Tam bo skupaj s svojimi soigralci branil naslov prvaka, ki so ga osvojili leta 2017. V kratkem pa bo v družbi vodilnih mož svojega kluba Dallas Mavericks (Marka Cubana, Dirka Nowitzkija, Jasona Kidda, Michaela Finleyja in Nica Harrisona) v Ljubljani podpisal novo pogodbo. Znesek petletne pogodbe (okoli 176 milijonov evrov) bo najvišji v zgodovini franšize.

Dončić: 'Vsako poletje bomo dali od sebe 100 %'

Predsednik olimpijske zveze Slovenije Bogdan Gabrovec je najprej spregovoril: "Vsi, ki mislijo, da bi tu morala biti medalja, se motijo. Fantje, vsem iskrena hvala, pokazali ste Sloveniji, da zmoremo. Tudi naslednjim generacijam ste dokazali, da zmorejo." Predsednik košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je na kratko povedal: "Pravljica se nadaljuje."

Predsednik OZS
Predsednik OZS FOTO: Luka Kotnik

Selektor Sekulić je o dosežkih na olimpijskih igrah v Tokiu povedal: "Za nas se je pot začela v začetku junija. Nismo si predstavljali, da bomo lahko na prvih olimpijskih igrah posegli po medaljah. Zmanjkalo je malo sreče. Če bi mi pred kvalifikacijami nekdo rekel, da bomo izgubili v zadnji sekundi v polfinalu proti Franciji, bi takoj podpisal. Predvsem pa sem ponosen na fante in na to, kako so predstavili našo državo." O svojem vodenju reprezentance pa je dodal: "V veliko čast mi je biti selektor slovenske reprezentance, reprezentance moje domovine. Ko sem prevzel reprezentanco, ni bila v slabem stanju. Prišle so kvalifikacije za olimpijske igre. Na koncu smo spisali res lepo zgodbo. Ponosen sem, da sem lahko del te zgodbe."

Selektor reprezentance Aleksander Sekulić
Selektor reprezentance Aleksander Sekulić FOTO: Luka Kotnik

"Res se zahvaljujem vsem, ki so zjutraj vstajali in nas spremljali, res se jim zahvaljujem," je o navijačih doma rekel Dončić in dodal:"Že v Litvi so bili navijači zelo glasni, hvala čisto vsem, ki so nas spremljali."  O razočaranju po tekmi je dodal: "Zavedamo se, da smo med najboljšimi štirimi moštvi na svetu. Veliko smo se naučili iz tega." O igranju v reprezentančnem dresu v prihodnosti pa je povedal: "Seveda je začetek. Spomnim se Eurobasketa in to hočem doživeti vsaj še enkrat. Vsako poletje bomo dali od sebe 100 %." Kaj ga čaka zdaj? "Dopust, definitivno dopust!" je NBA-zvezdnik z nasmehom na obrazu zaključil novinarsko konferenco.

Utrujeni, a nasmejani Luka Dončić
Utrujeni, a nasmejani Luka Dončić FOTO: Luka Kotnik

Številni navijači so jih pričakali kar na letališču

Številni slovenski navijači so se pred Letališčem Jožeta Pučnika zbrali v upanju, da bodo svoje košarkarske junake lahko pozdravili v živo. Energija med množico zbranih je bila zelo pozitivna. Njihove vzklike "Slovenija, Slovenija" in "Kdor ne skače, ni Sloven'c" so košarkarji slišali tudi na letališkem terminalu. Kmalu so se jim pridružili. Številni košarkarji so okoli svojih vratov nosili največje bogastvo, svoje otroke. Sledili so pozdravi košarkarjev z navijači in podpisi avtogramov.

Prihod slovenskih košarkarjev
Prihod slovenskih košarkarjev FOTO: Luka Kotnik

Edo Murić je pred navijači povedal: "To je velika čast, hvala vsakomur, ki je prišel. Zdaj mi je še toliko bolj žal, da nismo prišli z medaljo. Šele zdaj se zavedam, kakšna evforija je bila tu. Ponosen sem, da smo se pokazali v najboljši možni luči." Žiga Dimec se je strinjal s kapetanom: "Vse si bomo zapomnili, škoda, da nismo osvojili medalje, ampak to je vseeno neverjeten rezultat." Jaka Blažič je energijo domačih navijačev komentiral tako: "Gotovo bi bilo lažje, če bi lahko bili z nami tudi v Tokiu. Lepa dobrodošlica je in vesel sem, da smo lahko vsem Slovencem polepšali ta dva tedna." 

Košarkarji so pred navijače stopili tudi s svojimi družinami
Košarkarji so pred navijače stopili tudi s svojimi družinami FOTO: Luka Kotnik

Jakob Čebašek se je zavedal pomembnosti rezultatov v Tokiu: "Res lepo je videti, kako ponosni so navijači. Vedeli smo, da pišemo zgodovino, ampak škoda, da je nismo spisali do konca." Vlatko Čančar poraza še ni popolnoma prebolel: "Poraz še vedno malo boli, ker je bila to res enkratna priložnost za medaljo." Za navijače pa je imel zelo pozitivno sporočilo o prihodnosti: "Relativno mladi smo, tako da bo reprezentanca uspešna še vrsto let." 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (515)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amasakul
18. 08. 2021 11.04
na22mor
10. 08. 2021 11.46
ponosen DA presenečen NE pa ljudje božji mi smo evropski prvaki v košarki, le kaj na to porečejo Grki, ki zaradi uspehov svojega najboljšega košarkaša gledajo O.I po TV
apodgra
09. 08. 2021 13.08
+5
Preveč smo pričakovali od naših , posebno od nekaterih zvezdnikov. Rok na srce in moramo priznati, da je Luka slabo izvajal proste mete , veliko izgubljenih žog (osem na zadnji tekmi) in meti za črto slabi in premalo jih je bilo. Preprosto ni zaupal svoji kvaliteti , prisoten je bil strah pred zgrešenimi meti. Že po uvrstitvi v pol finale sem zapisal ,da nimo veliko možnost osvojiti kakšno medaljo. Lahko smo zadovoljni ,da smo prišli tako daleč.
Jožajoža
09. 08. 2021 12.51
-2
slovenci so upali,navijali,vi , polni riti vsega,pa ste se norčevali iz nasprotnikov.epilog. brez medalje.
štajerc65
09. 08. 2021 12.42
+0
Ja saj so dobro igrali. Ampak žal na olimpijadi štejejo samo medalje. Pa ne govorit da so 4 na svetu. Ni to svetovno prvenstvo. Res pa je da so se vedno aktualni evropski prvaki. Ampak euro se pride.
cakra
09. 08. 2021 12.02
+6
Spominjam se tekme med Slovenijo in Srbijo 2017 finale ko smo ostali Brez Dončiča že v prvem polčasu. Nato še v zadnji četrtini slabe 4 minute brez izmučenega Dragiča pri rezultatu 80: 80 pa so naši vseeno postali Evropski prvaki. Zasluga trenerju ki ni pustil novinarjem in ostali javnost da bi katerega od igralcev povečevali
štajerc65
09. 08. 2021 12.43
+1
Jože Fortuna
09. 08. 2021 11.41
-4
Kaj pa zdaj rtv slo + pop tv in Vojnović že posnelI FILM o fužinskem GETU ? Fužine najbolj BAJE urejena soseka in svetu in planetu ?
kamu
09. 08. 2021 20.33
Boli ne? Otroci trenerkarjev so postali junaki naroda. Vsekakor so si zaslužili, da se posname film o njih. Za razliko o filmu o nekem Tomažu Majerju.
AS1983
09. 08. 2021 11.17
+3
Lahko smo ponosni na nase junake, lepa vsecna igra
štajerc65
09. 08. 2021 12.44
-1
apodgra
10. 08. 2021 08.23
+1
Najbolj, sem bil vesel zlate kolajne Primoža in Janje. Verjel sem in bil trdno prepričan ,da bosta domov prinesla zlati kolajni. Nikoli nisem verjel ,da bodo naši košarkarji domov prinesli kakšno medaljo. Tudi od Kauzerja in Terčeljeve nisem pričakoval nobene kolajne.
Mariborcan1970
09. 08. 2021 09.51
+5
Negativne komentarje pišejo zakompleksani posamezniki, nezadovoljni s svojim življenjem ker nikoli nič kaj omembe vrednega niso naredili v svojem življenju!
pravakritika
09. 08. 2021 10.47
+0
...Pozabil si povedati, da negativne komentarje o naših košarkaših pišejo tudi tisti, ki imajo majhne lulčke in so zato zakompleksani...
cakra
09. 08. 2021 11.10
+5
Tudi najboljšim igralcem pomaga pri karieri kakšna kritika, z tem se še bolj ojača, marsikateri postane zaradi tega še boljši igralec.
Mariborcan1970
09. 08. 2021 11.18
-3
Eno je kritika, nekaj povsem drugega pljuvanje. Košarkarji so žrtvovali 2 meseca svojega dopusta in naredili izjemen rezultat. S tem tudi največjo možno reklamo za Slovenijo.
TNT4U
09. 08. 2021 11.24
+2
Vsekakor jim je za čestitat za uvrstitev. Ob teh čestitkah pa je prav, da se pove tudi za napake: 1. naša klop je malo "prekratka" za velike turnirje 2. Dončiču manjkajo izkušnje za vodenje ekipe na takih turnirjih 3. Avstralci so Millsa hranili za zadnjo tekmo, mi smo Dončiča iztrošili prej, ko bi moral dati največ od sebe, je bil iztrošen. Upam, da se iz tega nekaj naučijo.
Majda Golubovi?
09. 08. 2021 09.39
+6
Z veseljem in ponosom sem vstala zgodaj zjutraj in navijala za vas..HVALAAAA za vse lepe trenutke CARJI STE.
jafalical
09. 08. 2021 08.49
+10
Cestitamo fantom in celotni ekipi!!Bravo!
Halahar
09. 08. 2021 08.49
+9
Kaj mislis da dela? Kosarko igra in to iz tekme v tekmo bolje. Ti, ki pa tudi kokic ne mores tam prodajati, se pa na kavcu kurcis in pametujes.
Space Voyager
09. 08. 2021 08.07
+9
SLOOOOOOVEEEEENIIIIIJAAAA!!! Medalja ali ne, bili so carski. Na tekmi z Avstralijo so se mi pa prav zasmilili, ker so očitno začeli blažje moralno razpadati in sem kar čutil njihovo agonijo. Ampak zdaj vsi veste, da lahko sežete do medalj!
pravakritika
09. 08. 2021 10.48
+7
Da se mene pita..
09. 08. 2021 08.06
+9
Fantje,bili ste odlični.Biti četrti na svetu pa tudi ni kar tako.čestitke.
smiblik
09. 08. 2021 08.02
+9
Žalostno, kolko negativnih komentarjev
Ponosno na DESNO
09. 08. 2021 08.01
-18
A naši košmetalci naj bi bili junaki? 🤣🤡😡. Linija med junakom in bedakom je zelo nazorna – naših 12-14 bedakov ni uspelo zaustavit enega Avstralskega junaka.
Space Voyager
09. 08. 2021 08.08
+8
Pa ti si ja NOR! Četrti na olimpijskih!!! Tebi res ni nikoli dovolj, še pri zlati medalji bi jamral!
Mariborcan1970
09. 08. 2021 09.40
+7
“Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost, ampak za vesolje nisem povsem prepričan."
pravakritika
09. 08. 2021 10.50
+4
Prava pot, imaš PRAV! Linija med bedakom in junakom je zelo nazorna. Očitno ti te linije NISI PRESTOPIL!!!!
ajvori
08. 08. 2021 21.58
-7
Ce so vam toliko v ponos, se še cepite kot oni...
Capone42
08. 08. 2021 21.59
+4
Space Voyager
09. 08. 2021 09.33
+3
Jaz sem se. Tebi pa želim, da Covida ali ne stakneš ali pa ga preboliš brez vsakih posledic.
ajvori
08. 08. 2021 21.56
-5
Ko bi se vsaj takole angazirali za cepljenje....
Mengele
09. 08. 2021 11.40
batom@pinkponk.com
08. 08. 2021 21.45
+0
"Po zmagi nad Španci smo malo dlje kartali kot sicer. Zaradi tega smo bili naslednji dan prej zaspani in smo šli pravočasno v postelje," se je namuznil Edo Murić.
Capone42
08. 08. 2021 21.44
+17
Hahahaha eni nergači ste res neverjetni 🤣😂 evropski prvaki in odlično 4.mesto na prvih OI! V nekaj letih so nas postavili na svetovni košarkarski zemljevid! Fantje so vse tekme (tudi kvalifikacijske) z izjemo zadnje, igrali vrhunsko košarko! Zakaj nisem omenil tiste predzadnje? Ker bi morala bolj kot mi, biti zaskrbljena košarkarska velesila Francija s tradicijo nastopanja na OI, ki je za zgolj 1 točko premagala eno malo Slovenijo, kljub temu, da jim polovico ekipe igra v NBA. Kaj bi vi radi? 🤣😂 Glavo pokonci in čestitke! Gremo naprej...