28°C

Kovčke za Tokio pripravila tudi ministrica. Kustečeva gre med kolesarje in košarkarje

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Tina Hacler /
KOMENTARJI
275
Kot predstavnica Slovenije in kot predsedujoča Svetu ministrov EU za šport v Tokio potuje tudi slovenska ministrica Simona Kustec. Udeležila se bo slovesnosti ob odprtju olimpijskih iger, na Japonskem pa bo potem službeno preživela še tri dni in si v tem času ogledala nastope nekaterih naših športnikov.

Simona Kustec se bo nekaj dni mudila v deželi vzhajajočega sonca.
Simona Kustec se bo nekaj dni mudila v deželi vzhajajočega sonca. FOTO: Bobo

Letošnje olimpijske igre bodo potekale pod sloganom Združeni v čustvih, odvijale pa se bodo med 23. julijem in 8. avgustom 2021. Športnice in športniki bodo tekmovali v 33 športnih panogah, na tokratnih OI pa bo nastopilo kar 54 slovenskih športnic in športnikov.  

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport se bo v petek ob 20. uri po lokalnem času najprej udeležila svečanega odprtja iger, v soboto pa si bo ogledala cestno kolesarsko dirko, na kateri bodo tekmovali Tadej Pogačar, Primož Roglič, Jan Polanc in Jan Tratnik, pa tudi finale tekme v strelstvu za ženske, ko bo v disciplini z zračno puško na 10 m tekmovala Živa Dvoršak. V nedeljo se bo udeležila sprejema na veleposlaništvu RS v Tokiu ob Pogačarjevem odhodu, nato si bo ogledala, kako bo na tatami stopil Adrian Gomboc ter kako se bosta z brzicami borila Benjamin Savšek in Eva Terčelj. V ponedeljek bo stiskala pesti za Luko Dončića in ostale košarkarje, ko se bodo merili z Argentinci, nato pa še za judoistko Kajo Kajzer.  

PREBERI ŠE
Selektor Sekulić: Na Japonskem se počutimo kot zvezdniki

Ob robu olimpijskih iger se Kustečeva srečala tudi z namestnikom generalnega direktorja mednarodnega olimpijskega komiteja Perejem Mirojem, s katerim bo spregovorila tudi o Evropskem modelu športa, osrednji prioriteti slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Predvidena pa so še srečanja z namestnikom japonskega ministra za šport Makotom Fudživaro, z madžarsko ministrico za šport Tünde Szabó, s predstavniki mesta Fukui ter s slovenskima raziskovalcema Andrejem Bekešem in Boštjanom Bertalaničem, so sporočili z ministrstva.  

Koronavirus pasica nova