Olimpijske igre

Osaka, Pliškova in Krejčikova v Tokiu izpadle v osmini finala

Tokio, 27. 07. 2021 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka, ki je na slovesnem odprtju olimpijskih iger v Tokiu prižgala olimpijski ogenj, se je na šok domače javnosti že po osmini finala poslovila od olimpijskega turnirja. Premagala jo je Čehinja Marketa Vondroušova. Nastope med posameznicami sta končali tudi Čehinji Karolina Pliškova in Barbora Krejčikova.

Naomi Osaka se je na teniški oder v Tokiu vrnila po skoraj dveh mesecih tekmovalnega premora zaradi psihičnih težav. Triindvajsetletnica je bila prva zvezdnica otvoritvene slovesnosti.

Naomi Osaka
Naomi Osaka FOTO: STA

Marketa Vondroušova je drugo igralko sveta izločila gladko s 6:1 in 6:4 po vsega 68 minutah igre. Osaka je naredila številne neizsiljene napake in ni našla svoje igre. To pa ni edino presenečenje ženskega turnirja, saj sta že pred tem izpadli tudi številka 1 in 3, Avstralka Ashleigh Barty in Belorusinja Arina Sabalenka.

Tako kot Osaka so v osmini finala obstale še tri nosilke, dve Čehinji. Petopostavljeno Karolino Pliškovo je s 6:4 in 6:2 premagala Italijanka Camila Giorgi, osmo nosilko Barboro Krejčikovo, zmagovalko OP Francije, pa je izločila Belinda Bencic. Švicarka je bila boljša po treh nizih z 1:6, 6:2 in 6:3.

Se je pa napredovanja veselila Ukrajinka Jelina Svitolina, najvišje postavljena igralka, ki ostaja še v konkurenci. S 5:7, 6:3, 6:4 je bila četrtopostavljena igralka boljša od Grkinje Marie Sakari, 14. nosilke. V četrtfinale so se prebile še Rusinja Anastasija Pavljučenko, Kazahstanka Jelna Ribakina ter Španki Garbine Muguruza in Paula Badosa Gibert.

Četrtfinalni pari so: Pavljučenko - Bencic, Ribakina - Muguruza, Giorgi - Svitolina in Badosa - Vondrouševa.

V moškem delu turnirja sta od nosilcev danes v 2. krogu izpadla sedmopostavljeni Poljak Hubert Hurkacz, ki ga je s 7:5, 3:6, 6:3 premagal Britanec Liam Broady, in enajsti lopar Rus Aslan Karacev. Rusa je s 7:5, 4:6, 6:3 premagal Francoz Jeremy Chardy.

So se pa v osmino finala prebili Argentinec Diego Schwartzman, Rus Karen Hačanov, Francoz Ugo Humbert in tretji nosilec turnirja, Grk Stefanos Cicipas. S 6:3 in 6:4 je bil boljši od Američana Francesa Tiafoa. V igri ostaja tudi domači adut Kei Nishikori, ki je s 7:6 (5), 3:6, 6:1 izločil Marcosa Girona iz ZDA.

Finale Roland Garrosa 2021: Novak Đoković – Stefanos Cicipas
Finale Roland Garrosa 2021: Novak Đoković – Stefanos Cicipas FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

abcdefgijklm
27. 07. 2021 10.37
Čehinja ve kaj hoče.
cvikcvanga
27. 07. 2021 10.16
+0
SMS poslan za marmorni kamen