Olimpijske igre

Bartyjeva izpadla, Murray odpovedal olimpijski nastop

Tokio, 25. 07. 2021 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
1

Zmagovalka Wimbledona, Avstralka Ashleigh Barty, je presenetljivo že izpadla v boju za olimpijska odličja v konkurenci posameznic. Z 2:0 v nizih jo je premagala Španka Sara Sorribes Tormo. V moški konkurenci je nastope odpovedal dvakratni olimpijski prvak Britanec Andy Murray.

Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty je že končala nastope med posameznicami na olimpijskih igrah v Tokiu. Prva igralka sveta in nedavna zmagovalka Wimbledona je morala v prvem krogu priznati premoč Španki Sari Sorribes Tormo, ki je slavila s 6:4, 6:3, Bartyjeva ima sicer še možnost, da osvoji naslov olimpijske prvakinje, saj je v soboto slavila v prvem krogu dvojic z rojakinjo Storm Sanders. Danes je bila v dvoboju proti 48. igralki sveta nezanesljiva pri začetnem udarcu. Španka je prišla kar do petih odvzemov servisa, medtem ko je prva igralka sveta izkoristila le dve od devetih priložnost za break. Dvoboj je trajal uro in 35 minut.

Zanesljivo je v drugi krog napredovala tretja nosilka, Belorusinja Arina Sabalenka. Od Poljakinje Magde Linette je bila boljša s 6:2, 6:1. V drugi krog se je prebila tudi finalistka Wimbledona, Čehinja Karolina Pliškova, od nosilk pa je izpadla letošnja finalistka OP Avstralije, Američanka Jennifer Brady. Od nosilk sta se poslovili Američanka Jennifer Brady in Belgijka Elise Mertens. Napredovale pa so Čehinja Petra Kvitova, Španka Garbine Muguruza, Čehinja Karolina Pliškova in Ukrajinka Elina Monfils, nekoč Svitolina.

Tudi Japonka Naomi Osaka je uspešno začela olimpijski turnir v Tokiu. Dva dneva potem, ko je prižgala olimpijski ogenj na odprtju iger, je v prvem krogu premagala Kitajko Saisai Zheng s 6:1 in 6:4. Triindvajsetletna nekdanja prva igralka sveta je odigrala svoj prvi dvoboj po osmih tednih.

Naomi Osaka
Naomi Osaka FOTO: AP

V moški konkurenci posameznikov pa ne bo nastopil dvakratni olimpijski prvak, Britanec Andy Murray. Zaradi poškodbe stegenske mišice je odpovedal današnji nastop, potem ko je v soboto napredoval v konkurenci dvojic. Organizatorji so sporočili, da zaenkrat ostaja v konkurenci dvojic. Štiriintridesetletni Britanec bi moral danes igrati proti devetemu nosilcu, Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu. Murray je zlato kolajno osvojil na OI v Londonu 2012 in Riu 2016. 

V moški konkurenci sta napredovala tretji in četrti nosilec, Grk Stefanos Cicipas in Nemec Alexander Zverev, izpadel pa je petopostavljeni Rus Andrej Rubljov. Cicipas, letošnji finalist OP Francije, se je v prvem krogu namučil proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju. Slavil je po treh nizih s 6:3, 3:6, 6:3. Bolj zanesljiv je bil Nemec Alexander Zverev, ki je pred tem s 6:1, 6:3 ugnal Tajvanca Yen-Hsuna Luja. V moški konkurenci so sicer izpadli trije nosilci. Japonec Kei Nišikori je s 6:3, 6:4 ugnal Rubljova, Belorus Ilja Ivaška pa je premagal Francoza Gaela Monfilsa s 6:4, 4:6, 7:5.

Največje presenečenje je pripravil 190. igralec sveta, Avstralec Max Purcell, ki je s 6:4, 7:6 (2) premagal devetega nosilca Felixa Auger-Aliassima. V glavni del žreba se je Purcell uvrstil po odpovedi dvakratnega zaporednega olimpijskega prvaka iz Londona in Ria, Britanca Andyja Murrayja. Slednji je nastope v posamični konkurenci odpovedal zaradi poškodbe stegenske mišice.

Izidi:
-prvi krog, moški:

Alexander Zverev (Nem/4) - Yen-Hsun Lu (Tvn) 6:1, 6:3;

Daniel Galan Riveros (Kol) - Mohamed Safvat (Egi) 7:5, 6:1;

Liam Broady (VBr) - Francisco Cerundolo (Arg) 7:5, 6:7 (x), 6:2;

Hubert Hurkacz (Pol/7) - Luke Saville (Avs) 6:2, 6:4;

James Duckworth (Avs) - Lukaš Klein (Slk) 5:7, 6:3, 7:6 (4);

Karen Hačanov (Rus/) - Yoshihito Nishioka (Jap) 3:6, 6:1, 6:2;

- prvi krog, ženske:

Sara Sorribes Tormo (Špa) - Ashleigh Barty (Avs/1) 6:4, 6:3;

Fiona Ferro (Fra) - Anastasija Sevastova (Lat) 2:6, 6:4, 6:2;

Arina Sabalenka (Blr/3) - Magda Linette (Pol) 6:2, 6:1;

Qiang Wang (Kit) - Veronica Cepede (Par) 6:4, 6:3;

Karolina Pliškova (Češ/5) - Alize Cornet (Fra) 6:1, 6:3;

Carla Suarez Navarro (Špa) - Ons Jabeur (Tun) 6:4, 6:1;

Camila Giorgi (Ita) - Jennifer Brady (ZDA/11) 6:3, 6:2;

Julija Putinceva (Kaz) - Nadia Podoroska (Arg) 6:7 (4), 3:1, predaja;

Jekaterina Aleksandrova (Rus) - Elise Mertens (Bel/12) 4:6, 6:4, 6:4;

Naomi Osaka (Jap/2) - Saisai Zheng (Kit) 6:1, 6:4.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fortunas
26. 07. 2021 13.36
Kje so pa naši tekmovalci?