Olimpijske igre

Kotnikova na sprejemu olimpijcev: Rekla sem si, da ne bom še enkrat četrta

Kranjska Gora, 12. 02. 2022 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
0

V Kranjski Gori je potekal uradni sprejem za slovenske olimpijce, ki smo ga v živo prenašali tudi na naši spletni strani. Zaradi trenutne slabe epidemiološke slike v državi je bila prisotna le peščica gledalcev. So pa lahko navijači olimpijce – prav vse z medaljo, ki so se že vrnili v Slovenijo – pozdravili 'na daljavo'. Člana mešane ekipe Timi Zajc in Peter Prevc sta sprejem, seveda, izpustila, saj še tekmujeta na igrah v Pekingu.

Na prireditvi je bila prisotna peščica navijačev oz. obiskovalcev, ki so ob izkazovanju PCT-pogoja lahko zasedli sedišča. Bilo jih je nekaj deset. 

Prve so na svečani oder prišle slovenske skakalke, ki so (za zdaj) najtrofejnejše športnice oz. športniki v Pekingu. Urša Bogataj je dobila posamično tekmo na srednji skakalnici, Nika Križnar je bila tretja, obe dekleti pa sta bili članici mešane ekipe na srednji skakalnici, ki se je prepričljivo okitila z zlatom. "Fajn je biti olimpijska prvakinja, ne vem, če sem se že navadila na to. Ne vem, kaj bi rekla, do zdaj še nismo imeli prostega časa, ampak mislim, da ga tudi ne bo, saj nas čakajo nove tekme. Verjetno se bom zavedala malce kasneje," je poudarila pekinška junakinja Urša Bogataj, ki je v Pekingu z njenega gledišča potegnila največ, kar se je potegniti dalo. Bogatajevi je v Pekingu za zlato čestital tudi Simon Ammann, kar si bo zapomnila za vedno. "Ko smo imeli aktivacijo v fitnesu, je prišel mimo in čestital. To je fajn občutek, saj gre za naše vzornike," je izkušnjo opisala Bogatajeva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nika Križnar je velikemu kristalnemu globusu iz pretekle sezone dodala še bronasto in zlato medaljo z olimpijskih iger. Nasmešek je tudi tokrat krasil njen obraz, kot smo to od nje že vajeni. "Čustva so kar zmeraj prisotna. Zelo sem bila vesela medalj, pravzaprav za bron veliko bolj kot za ekipno zlato, saj se je nekako že pred olimpijskimi igrami pričakovalo, da bomo na ekipni tekmi skočili na stopničke," se je smejalo Križnarjevi. "Sem zelo vesela, upala sem na kolajno na posamični tekmi, saj sem dve tekmi prej (svetovni pokal, op. p.) pokazala, da sem sposobna skočiti na stopničke, motivacija je bila zelo visoka, zato mi je to tudi uspelo," je še dodala vselej zanimiva sogovornica Nika Križnar. Ta je prejela ček za 25.000 evrov, Bogatajeva pa za 30.000 evrov.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Posebno zgodbo na letošnjih olimpijskih igrah je spisala deskarka Gloria Kotnik. Ta je pred letom dni povila sina, nato se je šele pred meseci vrnila na treninge in ekspresno ujela prave občutke. Priložnost za nastop v Pekingu je dobila tik pred dvanajsto, kako neverjetno težko ji je bilo, pa boste najbrž vedele tiste mamice, ki imate doma majhnega otroka. Najverjetneje se marsikateri zdi to, kar je spisala Gloria, nemogoče. "O tem, kam bom dala medaljo, še nisem razmišljala, saj zdaj vsepovsod potuje z menoj. Bo pa zagotovo našla posebno mesto," je uvodoma povedala 32-letna Kotnikova, ki so jo nagradili s čekom za 15.000 evrov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je bila najbrž tekma mojega življenja, je pa bila ena velika razlika. Na prejšnjih tekmah sem občutila neko tesnobo, strah, tukaj pa sem uživala. To se je videlo v vsaki vožnji, zdelo se mi je, kot da me nič ne more premakniti. O medalji sprva sploh nisem razmišljala, v vožnji za tretje mesto pa sem si rekla, da ne bom še enkrat četrta," je še razkrila bronasta z olimpijskih iger. "Ta medalja v bistvu ni naključje. To je skupek izkušenj, nagrada za 20 let trdega dela v športu," je pojasnila in dodala posebno zahvalo. "Aco Sitar je trener, ki je v zadnjih letih skrbel zame. Rada bi se mu zahvalila, saj je razvil mojo zmagovalno opremo. V športu se velikokrat pozabi na ljudi, ki v ozadju skrbijo za uspeh," je zaključila Kotnikova in izpostavila, da jo žalosti, ker njenega trenerja organizator ni povabil na oder. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot zadnji prejemnik medalje je na oder stopil še Tim Mastnak, srebrni deskar z ZOI 2022. "Ni bilo še časa, da bi dojel. Naporna pot je bila v Slovenijo, sprejem v domači vasi je bil enkraten in sem še kar pod vtisi včerajšnjega večera," je v Kranjski Gori uvodoma povedal Mastnak, ki ne skriva, da se je v Peking odpravil s kar precej velikim bremenom, saj je pogosto slišal izjavo, da naj se ne vrača brez medalje. "Če si četrti v skupnem seštevku pred ZOI in na zadnji tekmi pred ZOI drugi, potem je normalno, da se zavedaš, da si sposoben osvojiti medaljo. Pritisk je bil kar velik, a sem se s tem kar dobro spopadal. Vedel sem, da moram le odpeljati, kot znam. To mi je kar dobro uspevalo, mogoče v finalni vožnji malo manj. Ampak pustimo to," je dodal 31-letnik iz Medloga. Prislužil si je ček v vrednosti 17.500 evrov. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja