Olimpijske igre

Prevc: Pritisk je bil velik, punci sta izjemni, Timi je bil odličen

Zhangjiakou, 07. 02. 2022 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić, Nina Mihalič
Komentarji
13

Uspelo jim je. Zlati in bronasti medalji na ženski tekmi so zdaj Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc dodali zlato medaljo z mešane ekipne tekme. Pritisk je bil velik, saj je bila slovenska reprezentanca nesporni favorit, končna zmaga pa je bila več kot prepričljiva. Timi Zajc: "Odgovornost je bila velika. Hvala bogu se je izšlo."

"Res en super dan, vsi štirje smo res odlično skakali. Zmaga z veliko prednostjo. Lahko rečem, da smo zasluženo zmagali. Ja, napake so mogoče bile, ampak nima smisla danes o tem govoriti. Medaljo imamo in to je to. Treba je bilo skočiti čimbolje in to smo naredili. Odgovornost je bila velika. Hvala bogu se je izšlo," je po prepričljivi zmagi za RTV Slovenija dejal eden od štirih junakov nove slovenske skakalne pravljice Timi Zajc.

Vsi štirje so skakali odlično, napak ni bilo veliko."Ja, prvi skok vem, da je bil zelo dober, celo lepši kot na posamični tekmi. Tako mi je dejal trener. Za drugega še ne vem, je pa bila danes res ena čudna tekma, kar po vrsti so vse diskvalificirali. Jaz sem šla čez na srečo. Tekma je šla tako hitro skozi, nismo se ujeli, dali pa smo si 'petke', preden smo šli. Vzdušje je bilo super in oddelali smo svoje," je občutke po svoji drugi zlati medalji v zadnjih treh dneh poskušala strniti Urša Bogataj.

Izkušeni Prevc prepričljivo zaključil tekmo

"Težko je bilo. Nihče ni naredil večje napake, to je to, kar na ekipnih tekmah največ šteje. Držali smo visoko raven skozi celotno tekmo, nihče ni popustil in zdaj smo, kjer smo. Ja, punci sta izjemni, Timi je bil odličen," je svoje rojake po zmagi pohvalil izkušeni Peter Prevc.

Visokih pričakovanj pred tekmo se je dobro zavedal: "Pritisk je bil velik, do mene sicer ni prišel, izklopil sem marsikatero napravo že zelo zgodaj, tako da veliko motečih stvari do mene ni prišlo. Je pa Slovenija med favoriti že od leta 2013 in to je prva velika medalja na večjih tekmovanjih, tako da se statistika lahko tudi moti. Glede diskvalifikacij tako še nimam mnenja."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bronu je dodala še zlato

Nika Križnar je tekmo za Slovenijo začela odlično, po njenem skoku je naša reprezentanca vodila do konca tekme. "Skupaj s trenerjem smo bili zmenjeni, da povedem, da začnemo zelo dobro, da smo na prvem mestu. Uspelo mi je že v prvem skoku. Čeprav sem imela kar nekaj napak, sem prikazala, da sem lahko močna in da imam dobro tehniko v zraku. Iz skoka sem tako potegnila nekaj dobrega," je za RTV Slovenija dejala Križnarjeva.

Tudi ona se je dobro zavedala pritiska: "Med celotno tekmo smo bili nekoliko živčni, to se je poznalo. Po prvi seriji je bilo kar nekaj diskvalifikacij in to nas je naredilo živčne predvsem zaradi tega, kaj se bo zgodilo. Upali smo, da ne bomo tudi sami diskvalificirani. Toda mislim, da smo ostali kar močni, ekipa je poskušala biti res osredotočena samo na skoke, da se nekako sprostimo. In kljub vsej 'kolobociji' smo ostali mirni in naredili zares lepe skoke."

 

"Ne glede na vse je ekipa pokazala vrhunske skoke, zelo sem ponosna na vse, res se je videl ekipni duh. Res sem zelo ponosna na vse. Sama sem imela na koncu pregled dresa, samo prepustnost, vse je bilo v redu. Nekoliko več so se hecali z Uršo, zaradi dolžine, razkoraka v bistvu, dolžine noge. Opozorili so jo po prvem skoku, do drugega skoka so ji dali možnost, da to popravi. To smo nato tudi odpravili, med serijo, tako da sem vesela, da je bilo na koncu vse skupaj v redu. Da se je izšlo tako, kot se mora. Lahko smo veseli in praznujemo skupaj," je zaključila Križnarjeva, nosilka dveh medalj na letošnjih zimskih olimpijskih igrah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ho?emVšolo
07. 02. 2022 19.05
+9
Fantastično! Ata Prevc ti si zakon!
Drugorazredni
07. 02. 2022 17.58
+12
Bravo občudujem Petra ni mu šlo kljub trudu pa ni odnehal in splačalo se je . čestitke vsem tudi trenerjem in celotni ekipi.
ddolores
07. 02. 2022 17.25
+13
A mi lahko kdo pove, zakaj punce nimajo ekipne tekme in tekme na veliki skakalnici? To bi ble se ena zlata ekipno in ena ali dve na veliki skakalnici.
pirnadan
07. 02. 2022 17.32
+1
sinhron
07. 02. 2022 16.37
+24
"Ja, punci sta izjemni, Timi je bil odličen " . Pero s to izjavo si samo potrdil svojo veličino , ker si pozitivno izpostavil ekipo , za katero si tudi ti doprinesel levji delež . Bravo skakalna ekipa !
uporabnica1
07. 02. 2022 16.17
+19
Aja pa neizmerno privoščim Kanadčanom!
Iniesta
07. 02. 2022 15.54
+23
Pero bo zdaj sproscen, tako da lahko osvoji se zlato medalo na veliki skakalnici … to bi bila krona njegove kariere …
anatomija
07. 02. 2022 17.28
+11
Tudi jaz mu neizmerno privoščim .To so morda njegove zadnje OI. Čez 4 leta bodo prišli v ospredje že mladci , ki jih je s svojimi uspehi on sam pripravil da trenirajo skoke .
uporabnica1
07. 02. 2022 15.46
+32
Ja, karma je za vse poskrbela. Nemci so se razburjali nad novimi Slatnar vezmi... naj raje pogledajo kakšne ocene dobivajo za svojo kahlo. Bravo Slovenci💪
Sulica 81
07. 02. 2022 15.44
+40
Pa smo zaprli gobce ki so govorili na stavnicah ,da s Slovenijo nič ne bo .. Evo vam.. 🥇🥇🥉
Brus123
07. 02. 2022 15.57
+21
Američani so pribili, da Slovenija ne bo dobila nobenega odličja. Haaaa, evo vam!
JApajaDAja
07. 02. 2022 16.00
+18
slo ima že 3,od tega 2 zlati in en bron...uh , danes bo spet špilala golica!
Rock8
07. 02. 2022 15.43
+35
Bravo Pero,Urša ,Timi,Nika!