Olimpijske igre

Srebrna Tina prispela v domovino

Ljubljana, 29. 07. 2021 00.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., 24UR ZVEČER, STA
Komentarji
3

Nosilka srebrne kolajne v judu Tina Trstenjak in njen trener Marjan Fabjan sta v sredo pozno zvečer z letalom iz Frankfurta varno prispela v domovino. Pot ju je vodila iz Tokia, kjer je Trstenjakova nastopila na za Slovenijo že zdaj zelo uspešnih poletnih olimpijskih igrah.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Druga olimpijska medalja že v Sloveniji
    03:26
    Iz 24UR: Druga olimpijska medalja že v Sloveniji
  • Iz SVETA: Sprejema za srebrno Tino Trstenjak
    02:41
    Iz SVETA: Sprejema za srebrno Tino Trstenjak
  • Iz 24UR ZVEČER: Vrnitev iz Tokia
    01:43
    Iz 24UR ZVEČER: Vrnitev iz Tokia

Letalo iz Frankfurta s Trstenjakovo in dragocenim tovorom, tokijskim srebrom, na krovu je pristalo na letališču Jožeta Pučnika, na katerem so potnico pričakali člani njene družine, oče in mama, ter ji pripravili prisrčen sprejem.

Še pred tem je Trstenjakova po dolgem in utrujajočem letu najprej odgovarjala na vprašanja domačih slovenskih novinarjev. Njen odgovor, kaj si bo najprej privoščila po prihodu domov, ne preseneča. Odgovorila je, da si trenutno želi zgolj počitek. Še pred tem bo srebrno medaljo, ki je, kot je dejala, kar težka, spravila na varno zraven zlata, ki ga je pred petimi leti osvojila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

 

"Naporna pot je za mano, vendar sem vesela, da sem doma," je povedala takoj po pristanku. "Sprejem bo na Lopati, pustila se bom presenetiti." "Glava in telo si morata najprej spočiti, potem pa se bom s trenerjem dogovorila, kako naprej," je še dodala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V finalu v kategoriji do 63 kg je bila od Trstenjakove boljša Francozinja Clarisse Agbegnenou, za katero je slovenska judoistka že v Tokiu priznala, da je edina tekmica, ki ji privošči zmago v medsebojnem dvoboju.

Obe športnici sta poskrbeli tudi za parado fair playa, s spoštljivim medsebojnim vedenjem. Nasprotnici, sicer pa zunaj tatamijev prijateljici, sta se po finalnem dvoboju v kultni judoistični dvorani Budokan iskreno objeli in si čestitali. Agbegnenoujeva pa je Trstenjakovo kar dvignila v zrak v znak spoštovanja.

Mama Silva in oče Boris Trstenjak sta nestrpno spremljala finalni dvoboj svoje hčere in sta bila zelo vesela, ko se je vrnila domov in planila v njun objem. Mama ni skrivala, da je z veliko nervoze spremljala nastop hčerke. Stopnja napetosti in živčnosti na lestvici od 1 do 10 je znašala 11, je dejala Silva Trstenjak. A zdaj je hčerka znova doma in se bodo lahko začele priprave na slavje v domačem okolju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

real....
29. 07. 2021 09.03
-1
Jigoro Kano je rekel da je aikido tisto kar je hotel narediti z judom..aikido ni sportna tekmovalna vescina ampak ena od najbolj dovrsenih sistemov samoobrambe..zame je aikido boljs od juda..in vse te vescine niso sport..ker je jasno v kaksen namen so bile razvite..Tina sory!
junij66
29. 07. 2021 08.40
+1
TINA. Iskrene čestitke iz vsega ❤ ob osvojitvi srebrne🥈olimpijske medalje. Nacionalni ponos slovencev je vsak dan večji ob uspehih naših športnic in športnikov. Srečno ter veliko športnih uspehov.
FMI1203
29. 07. 2021 08.38
+5
Super, čestitke! Lepo, da ste tudi njo počakali na Brniku, da ne bomo samo zlate košarkarje in kolesarje, itd..! :D