Olimpijske igre

Svetovni prvak Kendricks pozitiven, ostal brez olimpijskih iger

Tokio, 29. 07. 2021 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvakratni svetovni prvak v skoku s palico Sam Kendricks iz ZDA je bil pozitiven na testu na novi koronavirus in je ostal brez olimpijskega nastopa v Tokiu. Osemindvajsetletni ameriški atlet je bil poleg švedskega svetovnega rekorderja Armanda Duplantisa glavni favorit za zlato medaljo.

Sam Kendricks je bil že več kot teden dni v Tokiu, kjer se je pripravljal na olimpijski nastop.
Sam Kendricks je bil že več kot teden dni v Tokiu, kjer se je pripravljal na olimpijski nastop. FOTO: AP

"Na žalost moramo potrditi novico, da je bil Sam Kendricks pozitiven na testiranju na novi koronavirus in ne bo mogel nastopiti na olimpijskih igrah. V skladu z zdravstvenimi pravili so ga odpeljali v hotel, kjer je v izolaciji," je potrdila ameriška olimpijska reprezentanca. Svetovni prvak v letih 2017 in 2019 ter bronast na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru je bil pozitiven le dva dneva pred začetkom kvalifikacij v skoku s palico.

Novico o pozitivnem testu je prvi objavil njegov oče in trener Scott Kendricks, ki je na Instagramu zapisal: "Sin je bil pozitiven na novi koronavirus. Počuti se dobro in nima simptomov. Rad te imam in se kmalu vidiva."

Zaradi Kendricksa je bila za kratek čas v izolacijo poslana skoraj celotna atletska reprezentanca Avstralije, ki šteje skoraj 60 članov. To pa zato, ker je bil vsaj en avstralski atlet v bližnjem stiku s Kendricksom. To naj bi bil po poročanju francoske tiskovne agencije AFP avstralski tekmovalec v skoku s palico Kurtis Marschall.

Po dveh urah v svojih sobah, ko so prireditelji opravili sledenje stikov, je večina avstralskih atletov nato vendarle dobila dovoljenje, da se lahko znova prosto gibljejo. Le trije Avstralci so morali kot možni bližnji stiki opraviti testiranje. To je za zdaj ovrglo okužbo, v naslednjih dneh pa bo trojica pod dodatnim nadzorom, poroča AFP.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tmj
29. 07. 2021 18.17
pa kako so tu zdej pozitiven..a niso ceplen no madona..usepusod sem skos nč se ne umivam :) pa sem skos negativen..ne mene zejbavat noooop
rcarlos
29. 07. 2021 12.31
+1
Dobr so ga izločli hahah 😀... Js sam upam da podobno ne zakuhajo Dončiču, da oslabijo reprezentanco... Tak bi najlažje preprečli da naši deklasirajo konkurenco 🙂
cekinar
29. 07. 2021 11.23
+5
Glupost!Zakaj bi moral tekmovalec ostati brez nastopa v skoku ob palici ,ki sploh ni kontakten šport,vsak posameznik tekmuje individualno,med tekmovanjem ,pred tekmo in po njej se pač ne bi rokoval in objemal s sotekmovalci pa bi bil problem rešen,ne pa da se pripravlja 4 leta in ga pustijo golega in bosega.