Olimpijske igre

Tudi japonski košarkarji bodo nevaren nasprotnik

Tokio, 27. 07. 2021 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
8

Košarkarsko reprezentanco Slovenije v četrtek ob 6.40 po srednjeevropskem času čaka drugi nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Nasprotniki bodo gostitelji Japonci, slovenski košarkarji pa kljub vlogi favorita opozarjajo, da bo treba tudi to tekmo odigrati s 100-odstotnim pristopom, saj je domača vrsta lahko zelo nevarna.

Slovenija, čeprav v vlogi aktualnega evropskega prvaka, je nedvomno presenečenje uvodnega kroga. To potrjuje tudi današnji vstopni članek na spletni strani Mednarodne košarkarske zveze (Fiba), kjer sta osrednje mesto in slika namenjena slovenskim košarkarjem. Z zmago s 118:100 nad svetovnimi podprvaki Argentinci so se varovanci Aleksandra Sekulića pridružili krogu reprezentanc, ki imajo potencial za osvojitev odličja. Luka Dončić pa je po imenitni predstavi v Saitama Super Areni in 48 točkah ime, ki v vseh košarkarsko razvitih okoljih polni predvsem družbena omrežja.

A tudi Japonci imajo svoje adute in kljub porazu s Španijo so na trenutke s hitro in ekipno igro opozorili, da lahko v domači dvorani in z valom navdušenja, ki je državo gostiteljico olimpijskih iger prevzel po treh dneh tekmovanj in osmih zlatih kolajnah, presenetijo vsakega tekmeca. Glavna zvezdnika domače vrste sta igralca lige NBA Rui Hachimura (Washington Wizards) in Yuka Watanabe (Toronto Raptors).

"Japonska je reprezentanca z izjemnim talentom. Igrajo doma in vedo, kaj jim to prinaša. To ni ekipa za podcenjevanje, tudi mi nismo ekipa, ki bi si to lahko privoščila. Plan je jasen. Dati moramo vse od sebe, in to vsakič, ko smo na parketu. Japonci nimajo le Hachimure, imajo zelo hitre branilce in naša naloga je, da se nanje dobro pripravimo," je pred tekmo povedal 28-letni košarkar španske Valencie Klemen Prepelič, ki je v ponedeljek ob olimpijski premieri Argentini nasul kar 22 točk.

Mnogi nasprotniki bodo poskušali izbrisati ta nasmeh z obraza Dončića.
Mnogi nasprotniki bodo poskušali izbrisati ta nasmeh z obraza Dončića. FOTO: AP

Olimpijin Jaka Blažič je pritrdil, da so Japonci zelo nepredvidljivi, z agresivno obrambo po celotnem igrišču pa potrjujejo izredno telesno pripravljenost. "Tudi v napadu imajo odlične strelce, ki jih bo treba ustaviti. Kakovost je sicer na naši strani, smo favoriti, a to moramo potrditi na igrišču. Počitka tudi na tej tekmi ne bo, na srečo pa imamo dovolj časa, da njihovo igro analiziramo in se nanjo dobro pripravimo."

Za Japonsko bo četrtkova tekma tudi tekma za obstanek na turnirju, Slovenija pa bi z zmago praktično že potrdila napredovanje v drugi krog, kar pa bo delno odvisno tudi od izida na drugi tekmi skupine med svetovnimi prvaki in podprvaki Španci in Argentinci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Beopen
28. 07. 2021 16.37
+2
Hahaha, zdaj bo pa že kar vsak nevaren ali kaj? No, pretiravati ravno ni treba, saj vendarle vsaj gledano statistično ne gre za tako močno reprezentanco kot je to recimo Argentina. Je pa res, da če pristop ne bi bil pravi, ali pa če bo slučajno od kakšnega alkoholnega in znanega žura slovenske košarkarske reprezentance še kaj preveč omotice ostalo, potem je res vse mogoče.....No, ampak ne verjamem in upam v uspeh Slovenije.
mackon08
27. 07. 2021 20.35
+11
Španci so že začeli z umazano igro, hočejo da se Slovenija isključi iz OI. Razlog pa banalen, ker so pili alkohol, pokvarjeni Španci so se že ustrašili Slovenije. Japonce pa naši popapajo.
JApajaDAja
27. 07. 2021 10.15
+2
kdaj bodo oi "normalnih" retandiravcev....morda štrom-ajer in gale osrećita slo z zlatom?
yanay
27. 07. 2021 09.34
+7
Gledal sem povzetek tekme med Španci in Japonci. Oboji so še kako nevarni. Japonci so zelo dobri atleti, hitri, s polno energije lahko obletavajo nasprotne igralce, kot ose, poleg tega tudi dobro zadevajo. Španci so zelo izkušeni, to so v tekmi dobro izkoristili. Presenetil me je predvsem Rubio, ki je dobro vodenje igre, v zadnjih letih nadgradil z 'naštelano' roko, tako, da je sedaj zelo nevaren in nepredvidljiv. Jasno, tu so še drugi izredni igralci, ki bodo brez dvoma oddelali svoje.
komarec
27. 07. 2021 09.17
+7
Razumem evforijo ljubiteljev košarke, a zdi se mi kot da zlato Savška nima vrednosti, saj se daje večja pozornost prvi košarkarski tekmi z Argentino kot osvojeni zlati medalji Benjamina Savška.
JApajaDAja
27. 07. 2021 10.17
+11
vedno je tako-luka je pač zvezda svetovnega formata,benjamin "le" lokalno in med ljubitelji tega športa!
puspan
27. 07. 2021 10.34
+12
Vsaka medalja je enako vredna, ampak košarka je eden najbolj atraktivnih športov, zato je tudi navijačev več. Razumljivo.
mackon08
27. 07. 2021 20.37
+10
Večja pozornost se daje športom, ki so najbolj gledani in to je čisto normalno. Čestitke Savšku ampak košarka je eden najbolj popularnih športov na svetu.