Olimpijske igre

Znani nogometni četrtfinalisti na olimpijskem turnirju v Tokiu

Tokio, 28. 07. 2021 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
0

Nogometaši Brazilije, ki branijo naslov olimpijskega prvaka, so v 3. krogu olimpijskega turnirja v Tokiu v skupini D premagali Savdsko Arabijo s 3:1 in potrdili četrtfinale. V njem se bodo merili z Egiptom. Drugi četrtfinalni pari so Španija – Slonokoščena obala, Japonska – Nova Zelandija in Južna Koreja – Mehika.

V skupini D so Brazilci ekipi Savdske Arabije zadali še tretji poraz, dva gola je prispeval Richarlison. Drugo četrtfinalno mesto iz te skupine si je priigrala Slonokoščena obala, potem ko je igrala 1:1 z Nemci. To pomeni, da se branilci srebra s prejšnjih iger poslavljajo od tokratnega olimpijskega turnirja.

Brazilija na OI
Brazilija na OI FOTO: AP

Tekmovanje je končal tudi četrti s prejšnjih iger Honduras, potem ko je kar z 0:6 izgubil proti zmagovalki skupine B Južni Koreji. Hwang Ui-Jo je prispeval tri zadetke. Drugo mesto si je zagotovila Nova Zelandija, potem ko se je z Romunijo razšla brez golov.

V skupini C so prvo mesto zasedli Španci, potem ko so 1:1 igrali z Argentino. Slednja je končala tekmovanje. V 87. minuti je zanjo izenačil Tomas Belmonte, pri Špancih je Mikel Merino zadel v 66. minuti. Egipt pa si je četrtfinale zagotovil z zmago nad Avstralijo z 2:0, potem ko sta se med strelce vpisala Ahmed Jaser Rajan v 44. in Amar Hamdi v 85. minuti.

Španija in Argentina na OI
Španija in Argentina na OI FOTO: AP

V skupini A je s stoodstotnim izkupičkom prvo mesto osvojila Japonska, ki je za konec predtekmovanja s 4:0 porazila Francijo. Slednja je od 74. minute igrala z igralcem manj, a že takrat zaostajala z 0:2. Mehičani pa so drugo mesto potrdili z zmago s 3:0 proti Južni Afriki, obe ekipi sta tekmo končali s po desetimi nogometaši. Četrtfinalne tekme bodo na sporedu 31. julija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.