Šport

Osovnikar deveti

Berlin/Cagliari, 03. 09. 2006 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski šprinter Matic Osovnikar je na zlati ligi v Berlinu na cilj pritekel deveti.

Matic Osovnikar je bil v Berlinu deveti
Matic Osovnikar je bil v Berlinu deveti FOTO: Reuters

Škofjeločan Matic Osovnikar je na zadnji letošnji zlati atletski ligi v Berlinu v teku na 100 m zasedel zadnje, deveto mesto (10,43). Prepričljivo je zmagal svetovni rekorder Jamajčan Asafa Powell (9,86), ki si bo tako kot Američan Jeremy Wariner (400 m, 44,26) po šestih zaporednih zmagah (Oslo, Pariz, Rim, Bruselj, Zürich in Berlin) v svoji disciplini na tekmovanjih za zlato ligo razdelil celoten milijon dolarjev zlate nagrade.

Uspeh na Sardiniji

Merlene Ottey (Mass Ljubljana) pa je na atletskem mitingu na Sardiniji v Italiji v teku na 100 m zasedla drugo mesto z 11,53 sekunde (veter -0,5 m/s), Ljubljančan Jan Žumer pa je zmagal v skoku v daljino (7,75 m).

"Tokrat nisem dobro startala, vendar se ne smem pritoževati, ker je bila to moja najboljša tekma v zadnjih treh tednih. Nastopila bom še 14. septembra v Neaplju," je povedala Otteyjeva, ki jo je ugnala Američanka Britanna Glenn (11,40). "Razmere so bile slabe, saj je pihal veter med metrom na sekundo v prsi do metra na sekundo v hrbet," je dejal Žumer, ki je premagal Američana Bashirja Ramzyja (7,75 m) in domačina Nicola Trentina (7,63 m).

Merlene Ottey je na cilj pritekla druga
Merlene Ottey je na cilj pritekla druga FOTO: Reuters

V teku na 400 m je bil Šentjernejčan Jože Vrtačič četrti (48,27), zmagal je Carlos Santa iz Dominikanske republike (46,01), Brežičan Jure Rovan pa je bil bil prav tako četrti v skoku s palico, vendar le s 4,60 m. Zmagal je Rus Igor Pavlov (5,60 m).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.