Drugi športi

'20-letnica od drugega naslova evropskih prvakinj je za nas velik motiv'

Ljubljana, 27. 08. 2023 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska rokometna sezona je pred vrati, rokometašice Krima Mercatorja še manj kot dva tedna ločita do uvodne tekme EHF Lige prvakinj. Ekipa bo klubske barve branila v 29. zaporedni sezoni med evropsko rokometno smetano. Po besedah prve operativke kluba Deje Ivanović je 20-letnica od drugega naslova evropskih klubskih prvakinj vselej velik motiv za prihodnost. Ljubljančanke namreč napovedujejo lov na Final Four.

Več videovsebin
  • Pogovor s Tamaro Mavsar
    03:14
    Pogovor s Tamaro Mavsar
  • Nina Zulić se je vrnila v tabor Krimovk
    02:12
    Nina Zulić se je vrnila v tabor Krimovk

Zasedba Dragana Adžića se bo v boje za visoka mesta podala okrepljena z odličnima Črnogorkama Itano Grbić in Tatjano Brnović, povratnicama med tigricami Tamaro Mavsar in Nino Zulić, vratarkama Majo Vojnovič in Dijano Đajić ter mlado obetavno desnokrilno igralko Eleno Erceg. Predsednik Krima Mercatorja Iztok Verdnik je spomnil, da bodo Krimovke v tej sezoni že 29. nastopile v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. "To je enkratno in neponovljivo ne samo v slovenskem, temveč tudi v evropskem prostoru. Število nastopov v Ligi prvakinj nas spodbuja in motivira ter vsem nam prinaša veselje. Prepričan sem, da bomo na tej poti vztrajali, najbolj bistveno pa je, da v našem klubu veliko pozornosti posvečamo tudi igralkam v mlajših kategorijah ter skrbimo za njihov športni in osebnostni razvoj," je dejal predsednik kluba Iztok Verdnik.

Iztok Verdnik (levo) Deja Ivanović in Dragan Adžić
Iztok Verdnik (levo) Deja Ivanović in Dragan Adžić FOTO: Luka Kotnik

Proračun kluba bo v novi sezoni znašal okoli 2,5 milijona evrov, kar je med najnižjimi med 16 izbranimi ekipami v Ligi prvakinj, pravi direktorica Ljubljančank Deja Ivanović. "V novi sezoni je pred nami veliko izzivov. V klubu se zavedamo, da bodo na tekmovalnem področju prišli tudi težki trenutki. Naša skupina je izjemno kakovostna, prav vse ekipe imajo najvišje ambicije in se želijo prebiti na zaključni turnir, a verjamem v naše igralke," trdi Deja Ivanović.

Eden glavnih motivov sta tudi dve evropski lovoriki, ki ju je klub osvojil pred leti – drugo ravno 20 let nazaj. "Zgodovina je tista, ki nas vodi skozi vsa leta. Prek vzponov in padcev. Verjamem, da nam je 20-letnica od drugega naslova vselej velik motiv za prihodnost," z izbranimi besedami o zgodovini govori takratna kapetanka ekipe, zdaj pa športna direktorica kluba Deja Ivanović.

Za Krim Mercator bodo v tej sezoni nastopale:
- vratarke: Barbara Arenhart, Maja Vojnovič in Dijana Đajić;
- krilne igralke: Jovanka Radičević, Tamara Mavsar, Elena Erceg in Ema Abina;
- zunanje igralke: Tjaša Stanko, Allison Pineau, Nina Spreitzer, Darja Dimitrijeva, Nina Zulić, Alja Varagić, Ngombele Betchaidelle, Barbara Lazović, Aleksandra Rosiak in Itana Grbić;
- krožne napadalke: Manca Jurič, Valentina Klemenčič in Tatjana Brnović.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
27. 08. 2023 14.51
Deja je …mmmmmm
Mekenzi
27. 08. 2023 12.27
+1
Bilo je nekoč, 🙄🙄
devlon
27. 08. 2023 10.55
+0
Definbahija
27. 08. 2023 09.50