Drugi športi

Tragična smrt 33-letnega slovenskega športnega strelca

Ormož, 08. 07. 2024 14.29 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Življenje je v tragični nesreči izgubil 33-letni slovenski strelec Kevin Venta, ki naj bi po neuradnih informacijah umrl zaradi utopitve. Venta je veljal za enega bolj nadarjenih slovenskih strelcev.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da na območju Ormoža obravnavajo utopitev 33-letnega moškega, o kateri so bili obveščeni v soboto zvečer. Kljub hitri zdravstveni pomoči, je moški na kraju žal izgubil življenje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Venta je največji uspeh v karieri dosegel leta 2018, ko je na sredozemskih igrah v španski Tarragoni v streljanju z zračno pištolo osvojil srebrno medaljo. Od leta 2013 je nastopal za strelske klube v Nemčiji, pri čemer je slovensko državljanstvo pred leti zamenjal za nemškega.

S strelstvom se je začel ukvarjati leta 2010 v Strelskem društvu Kovinar Ormož. Slednji se je že odzval na smrt svojega člana. "Veliko prehitro nas je v tragični nesreči za vedno zapustil eden najboljših slovenskih strelcev Kevin Venta. Vsi njegovi klubski in strelski prijatelji mu želimo, naj počiva v miru," so zapisali.