Drugi športi

ACH Volley v finalu srednjeevropske lige

Bratislava, 09. 03. 2013 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja bodo tudi letos igrali v finalu srednjeevropske lige. V polfinalu zaključnega turnirja v Bratislavi so premagali domači Unicef Bratislavo s 3:1 (18, -19, 13, 23). V finalu jih čaka ekipa Posojilnice Doba.

Najučinkovitejša igralca v ljubljanski vrsti sta bila Mory Sidibe s 16 in Jan Klobučar s 14 točkami. Ljubljančani, pri katerih je zaigral tudi povratnik Mitja Pleško, manjkala pa sta poškodovana libero Aleš Fabjan in srbski bloker Borislav Petrović, niso pokazali najboljše igre, veliko težav so imeli predvsem pri sprejemu. Kljub temu pa njihova zmaga ni bila nikoli ogrožena, saj so znali izkoristiti svoje prednosti. V prvi vrsti je bila to igra ob mreži, tako v bloku kot v napadu, pa tudi s servisi, pri katerih sta se izkazala Gregor Ropret in Jan Klobučar, so povzročili veliko težav tekmečevem sprejemu.

Varovanci Luke Slabeta, ki so, če ne upoštevamo korektorskega mesta, začeli z najboljšo možno postavo, so takoj prevzeli nadzor nad igro in tekmecem hitro pokazali, da nameravajo upravičiti vlogo favoritov. Takoj so si priigrali lepo prednost, ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:4, ob drugem s 16:11, na koncu pa tekmece pustili na 18. točki. A v nadaljevanju so se v njihovo igro prikradle napake. V drugem nizu so še držali korak do izida 7:7, nato pa popustili, v obdobju med obema tehničnima odmoroma so domači prišli do lepe prednosti, ki je gosti niso niti enkrat ogrozili. A kriza slovenske ekipe ni bila dolga. V tretjem nizu so Ljubljančani tekmece povsem nadigrali, zato pa je bilo spet bolj zanimivo v četrtem nizu, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu, končnica pa je vendarle pripadla ACH Volleyju.

"Gledali smo razburljiv četrti niz, ki pa smo ga odločili v svojo korist in tako unovčili vstopnico za finale. Trije nizi so bili nizi ekstremov. Dva smo dobili, enega izgubili. Domača ekipa je pred svojimi navijači igrala borbeno, a zmagala je boljša ekipa. Moram čestitati fantom, mislim, da so vsi dali svoj doprinos k zmagi," je po tekmi dejal Slabe, Ropret pa ga je dopolnil: "Že pred tekmo smo vedeli, da bo imela Unicef Bratislava močno podporo s tribun. Mi smo šli v tekmo preveč zadržano in jim pustili, da se razigrajo. A na koncu so naše izkušnje pomagale odločiti tekmo v našo korist." Odbojkarji ACH Volleya se bodo v finalu srednjeevropske lige pomerili s Posojilnico Dobom. Ta je v avstrijskem polfinalu s 3:1 (19, 17, -21, 18) premagala Hypo Tirol Innsbruck, ki tako ne bo ubranil naslova.

ACH Volley
ACH Volley FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metalc4ever
10. 03. 2013 11.29
+3
kaj?! pleško nazaj?! :D moram nujno na kakšno tekmo, model je car.