Drugi športi

Cornhole, igra, ki želi na olimpijske igre

Ljubljana, 11. 02. 2024 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prvič v slovenskem prostoru so predstavili igro Cornhole, ki izhaja iz ZDA in se že tretje leto z neverjetno hitrostjo širi po Evropi in vsem svetu. American Cornhole League (ACL) je profesionalna organizacija, ki si je dala za nalogo Cornhole leta 2032 pripeljati na olimpijske igre. In Slovenci že krojijo vrh te novonastale igre.

Slovenija je med prvimi evropskimi državami, kjer se je ta šport pojavil ter se tudi zelo hitro širi in postaja vedno bolj popularen. Igra Cornhole ima potencialno neverjeten krog navdušencev, saj je primeren tako za starejše kot tudi mlade in prav vsak lahko igra in zmaga. V Sloveniji, kot pri vseh ostalih športih, niso zadovoljni samo s sodelovanjem, ampak tudi že dosegajo vidne rezultate in prav zato je ACL zaupal organizacijo prvega ACL turnirja v seriji turnirjev po celi Evropi v sezoni 2024. 

Na lanskoletnem prvem neformalnem svetovnem prvenstvu v Parizu so Slovenci med štirinajstimi državami osvojili zelo solidno peto mesto. Slovenski igralci zasedajo visoka mesta na tekmovanjih po Evropi. Na lanskoletni lestvici posameznikov imajo tekmovalca, ki zaseda visoko peto mesto. Na prireditvi v Ljubljani je bilo prijavljenih več kot 100 igralcev iz desetih evropskih držav.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
11. 02. 2024 17.46
A ja to bo ziher postala olimpijska disciplina saj ta igra izvira iz Amerike.