Drugi športi

Adžić po porazu: Cilj so še zmeraj olimpijske igre

Ulm, 12. 04. 2024 08.00 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske rokometašice so na uvodni tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah izgubile proti Nemčiji s 25:31 (14:17). Slovenke zdaj čakata še obračuna proti Paragvaju in Črni gori, cilj pa kljub porazu proti Nemkam ostaja zagotovitev letalske vozovnice v Pariz.

Varovanke Dragana Adžića so praktično skozi celoten obračun lovile nemške rokometašice, ki so večji del tekme vodile za tri do štiri gole. "Pričakovali smo zahtevno tekmo. Na tej ravni bi vsekakor morali pokazati več. Najpomembneje je, da smo ostali stabilni in z možnostmi za nastop na olimpijskih igrah. To je še vedno naš cilj. Sedaj imamo na voljo dva dni za analizo in regeneracijo," je po obračunu v nemškem Ulmu povedal Adžić.

Slovenke v soboto čaka obračun proti Južnoameričankam, le dan kasneje pa bodo igrale še proti Črnogorkam, ki so na prvi tekmi Paragvajke premagale z rezultatom 30:25. "Tekma s Paragvajem bo zagotovo pomagala, da proti Črni gori napak ne ponavljamo. Odnos deklet na tekmi proti Nemčiji je bil dober, prav tako energija. Tekmice so bile enostavno boljše. Kot sem že dejal, naš cilj je še vedno dosegljiv in verjamem vanj," je dodal selektor slovenske ženske rokometne reprezentance.

Ana Gros na tekmi proti Nemčiji
Ana Gros na tekmi proti Nemčiji FOTO: AP

Na uvodni tekmi kvalifikacijskega turnirja je blestela predvsem Ana Gros, ki se je podpisala pod 11 zadetkov. "Borile smo se od prve do zadnje minute. Igrale so zelo agresivno obrambo, kar smo sicer pričakovale, ampak ko si v igri, je to čisto drugače kot na treningu. Cel čas smo lovile zaostanek treh, štirih golov, na žalost pa nam ni uspelo. Ni bilo tako, kot bi moralo biti. Pred nami sta še dve tekmi, na kateri se moramo zdaj osredotočiti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
12. 04. 2024 11.53
s tako igro in takim toplo hladnim pristopom so OI zelo daleč.... To je za Adžiča že preveč, a se res ne najde koga drugega za vodenje?