3°C

Adžić pred potjo na SP 'odpisal' Kuraltovo, Zelnikovo in Klemenčičevo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA / A.V. /
KOMENTARJI
0
Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance, Dragan Adžić, je pred odhodom v Poreč, kjer njegove izbranke čakata dve pripravljalni tekmi s Hrvaticami, seznam kandidatk za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Španiji skrajšal na 19 imen. V Katalonijo jih bo prihodnji teden odpotovalo 17.

Črnogorski strokovnjak se je za sodelovanje zahvalil mladi vratarki Karin Kuralt, debitantki na članskih pripravah Urši Zelnik in Valentini Tini Klemenčič, ki ji lažja poškodba onemogoča normalno treniranje.

Po težavah z boleznimi so se vrzeli na pripravah v zadnjih dneh naposled le zapolnile. V torek je na priprave prispela Tija Gomilar Zickero, dan zatem so ji sledile še klubske soigralke pri ljubljanskem Krimu, Alja Varagić, Nataša Ljepoja, Nina Žabjek in Manca Jurič.

Pred slovenskimi rokometašicami je zahtevno svetovno prvenstvo v Španiji.
Pred slovenskimi rokometašicami je zahtevno svetovno prvenstvo v Španiji.FOTO: Damjan Žibert

Izbrana vrsta bo ta četrtek pred kosilom odpotovala v hrvaško Istro, kjer jo isti dan ob 18.30 čaka prva izmed dveh pripravljalnih tekem s Hrvaško. Druga bo na sporedu v soboto ob 19. uri. Za nastop poleg omenjene peterice kandidirajo še krilne rokometašice Maja Svetik, Petra Kramar in Živa Čopi, zunanje igralke Ema Hrvatin, Erin Novak, Tjaša Stanko, Nina Zulič, Elizabeth Omoregie, Ana Gros in Dominika Mrmolja, krožna napadalka Aneja Beganović ter vratarke Branka Zec, Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

Od uvodne tekme na svetovnem prvenstvu v Španiji izbrano vrsto sicer loči le še osem dni. Na njej se bo v petek, 3. decembra, v Granollersu po robu postavila Črnogorkam.

Dva dni zatem bo sledil obračun z olimpijskimi prvakinjami, Francozinjami, na zadnjem preizkusu skupine A pa slovenske rokometašice v torek, 7. decembra, čaka še dvoboj z aktualnimi afriškimi prvakinjami, Angolkami. V drugi del tekmovanja bodo napredovale najboljše tri ekipe.