Drugi športi

Adžić: Sedaj se lahko še učimo, a na EP prostora za napake ne bo več

Celje, 30. 09. 2022 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska reprezentanca je v Celju odigrala prvo izmed dveh pripravljalnih tekem z Madžarkami. V prvo so se z njimi razšle z neodločenim izidom 22:22. Tekma s severovzhodnimi sosedami je bila sicer prijateljskega značaja, a je bilo dogajanje na igrišču polno tekmovalnega naboja. Prva tekma v pripravi na EP, ki ga bo čez mesec dni gostila tudi Slovenija. V naši skupini so še Srbija, Danska in Švedska.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

Za izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića sta tekmi proti Madžarkam v tem tednu zadnja preizkusa znanja pred sklepnimi pripravami za evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Slovenke se bodo v prvem delu evropskega prvenstva v Celju pomerile z Dankami, Švedinjami in Srbkinjami. "V tej dvorani bomo začeli nastope na novembrskem evropskem prvenstvu, zato smo dekleta nanjo skušali kar najbolje pripraviti. Nasproti nam je stala izredno razpoložena in kakovostna reprezentanca. Tekma je minila v pravem tekmovalnem duhu," je po prvi tekmi proti Madžarkam za uradno spletno stran RZS dejal slovenski selektor Dragan Adžić in dodal: "Zadovoljen sem s tem, kako so se dekleta držala zastavljenih dogovorov. Pomembno je bilo obdobje od zaključka sezone pa do tega zbora. V klubih so trdo delale, da bi na evropsko prvenstvo prišle boljše kot prej."

Tamara Mavsar
Tamara Mavsar FOTO: Damjan Žibert

Slovenske rokometašice bodo drugo medsebojno tekmo z vzhodnimi sosedami v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) igrale v soboto ob 17.30 v ljubljanski dvorani Stožice. Dan poprej bosta ekipi na istem mestu opravili tudi skupen trening. "Ti dve tekmi sta nekakšen uvod v evropsko prvenstvo. Tako smo vzele že prvo izmed njiju. Škoda je, da na koncu nismo odigrale nekoliko bolj pametno, a sedaj se lahko še učimo, medtem ko novembra prostora za takšne napake ne bo," je za spletno stran RZS povedala izkušena Tamara Mavsar, ki je s prvim zadetkom proti Madžarkam postavila nov mejnik na svoji reprezentančni poti. Slednji je bil namreč njen 300. v dresu z državnim grbom. "Na začetku tekme smo se morda še nekoliko lovile, saj v reprezentančnem obrambnem sistemu stojimo malenkost drugje kot v klubskih sredinah. A iz minute v minuto smo delovale bolje in večji del tekme tudi vodile. Čaka nas še kar veliko dela, a imamo na voljo tudi precej časa, da bomo do tekmovanja zasijale v najboljši luči," še dodaja levokrilna rokometašica.

Izid, prva tekma:
Slovenija - Madžarska 22:22 (12:9)
Slovenija: Zec, Klemenčič 2, Novak, Omoregie 1, Marković, Žabjek, Stanko 5, A. Abina, Mavsar 5, Ljepoja, Zulič 4, Varagić, Pandžić, Lazović 2, Svetik 1, Gomilar Zickero 2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.