Drugi športi

Adžić zaupa svojim varovankam kljub neuspešni generalki pred odhodom na SP

Poreč, 28. 11. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca se je v zadnjih dneh mudila na Hrvaškem, natančneje v Istri, kjer je med drugim odigrala poslednji pripravljalni tekmi pred odhodom na bližajoče se svetovno prvenstvo, ki ga bo med 1. in 19. decembrom gostila Španija. Kljub dvema porazoma slovenski selektor Dragan Adžić ni zaskrbljen, saj se zaveda težav, ki pestijo njegovo zasedbo manj kot teden dni pred uvodno tekmo mundiala proti izbrani vrsti Črne gore.

Čeprav so v tem trenutku hrvaške rokometašice prevelik zalogaj za slovensko reprezentanco, naš selektor Dragan Adžić poudarja, da zaupa svojim varovankam, ki se na prihajajoče svetovno prvenstvo v Španiji odpravljajo odločene prebiti se vsaj v drugi del skupinskega dela tekmovanja.

"Vedno je bolje igrati proti kakovostnejšim reprezentancam, kar Hrvaška trenutno nedvomno je. Gre za eno najboljših ekip na stari celini, nam pa sta zadnji tekmi prišli še kako prav v luči zaključka priprav na svetovno prvenstvo. Med omenjenima tekmama smo opravili nekaj zares kakovostnih treningov, zato se je na drugem srečanju nekoliko poznala utrujenost. Noge so bile težke, posledično tudi zbranost ni bila na želeni ravni," je drugi, rezultatsko višji poraz s Hrvaško, pokomentiral selektor slovenske izbrane vrste.

Selektor slovenskih rokometašic Dragan Adžić se zaveda zahtevnosti položaja, v katerem se trenutno nahajajo njegove varovanke le nekaj pred odhodom na svetovno prvenstvo v Španiji.
Selektor slovenskih rokometašic Dragan Adžić se zaveda zahtevnosti položaja, v katerem se trenutno nahajajo njegove varovanke le nekaj pred odhodom na svetovno prvenstvo v Španiji. FOTO: Damjan Žibert

Treba je priznati, da ima Adžić kar precej skrbi pred odhodom v Španijo. Nekaj ključnih igralk se namreč že dalj časa ubada s poškodbami, ena od najizkušenejših Barbara Lazović pa je morala zaradi hude poškodbe kolena že pred časom odpovedati nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. "Sploh ne bom izgubljal besed, kaj Barbara pomeni za našo igro. Poznam jo že vrsto let in vem, kaj lahko dá tej reprezentanci. In ne le Lazovićeva, z določenimi zdravstvenimi težavami se soočajo tudi nekatere druge nosilke igre (Tjaša Stanko, Liza Omoregie, Ana Gros, vratarka Amra Pandžić ...), kar nam seveda otežuje priprave na tako veliko tekmovanje, kot je SP," se oteževalnih okoliščin pred odhodom v španski Granollers zaveda Adžić

Veliko je še odprtih vprašanj, a eno je gotovo, da niti selektor Adžić niti simpatične slovenske rokometašice ne bodo klecnili pred odgovornostjo. Cilji so že nekaj časa jasno začrtani. "Potem ne bi imelo smisla tekmovati. Čeprav se zavedamo izjemne zahtevnosti naše skupine, v kateri se bomo skušali zoperstaviti takšnim rokometnim velesilam, kot so olimpijske prvakinje Francozinje, Angola in Črna gora, ima tudi naša reprezentanca svoje adute, ki bodo prišli do izraza le ob boljši pripravljenosti od trenutne," še dodaja Dragan Adžić.   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.