Drugi športi

Al-Atijahu in Sandersu tudi prva etapa na Dakarju, težave Peterhansla

Džeda, 02. 01. 2022 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Katarec Naser Al-Atijah je s Toyoto je dobil tudi prvo etapo vzdržljivostnega relija Dakar. V konkurenci avtomobilistov je tako, potem ko je dobil tudi sobotni prolog, še povečal naskok v skupnem seštevku. Med motociklisti je etapo s startom in ciljem v Hajilu dobil Avstralec Daniel Sanders (Gasgas).

Danes so dirkači po sobotnem uvodu, ko so morali za hitrostno preizkušnjo prevoziti le 19-kilometrski odsek, imeli na sporedu prvo pravo etapo, na kateri je z 12 minutami naskoka slavil Katarec. Drugi pa je bil devetkratni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb.

Številni dirkači so imeli danes med etapo s 333 km hitrostne preizkušnje veliko težav predvsem z navigacijo, zaradi tehničnih težav pa je ogroženo nadaljevanje relija za doslej najuspešnejšega udeleženca Francoza Stephana Peterhansla.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Letos zmagovalec 14 dirk prvič tekmuje za moštvo Audi, toda potem ko je ostal brez kolesa na dirkalniku in je moral več ur čakati na pomoč, je nadaljevanje zanj vprašljivo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako kot katarski dirkač med avtomobilisti je tudi v motociklistični konkurenci Sanders ponovil sobotno zmago, danes je slavil s tremi minutami naskoka pred Čilencem Pablom Quintanillo.

Slovenski udeleženec Simon Marčič, ki je dirko v soboto začel s 67. mestom, je danes etapo končal kot 76., zaostal je malo manj kot dve uri.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.