Drugi športi

Alaphilippe zmagal na drugi etapi Tirreno–Adriatico, Pogačar četrti

Genova, 11. 03. 2021 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) je zmagovalec druge etape kolesarske dirke svetovne serije od Tirenskega do Jadranskega morja. Na razgibani drugi etapi med Camaiorejem in Chiusdinom, ki je bila dolga 202 km, se je izkazal mladi slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je v cilj prišel četrti, skupno je deveti.

Tadej Pogačar in Jan Polanc
Tadej Pogačar in Jan Polanc FOTO: Damjan Žibert

Za zmagovalcem etape sta se uvrstila Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) in Belgijec Wout Van Aert, ki je na vrhu seštevka po dveh etapah. Van Aert je moštveni kolega Primoža Rogliča v nizozemski ekipi Jumbo-Visma. Roglič sicer trenutno dirka na kolesarski dirki po Franciji od Pariza do Nice. Julian Alaphilippe je pobral deset bonus sekund za etapno zmago, kljub temu pa je pa je Van Aert ostal v modri majici vodilnega, saj je za tretje mesto dobil štiri bonus sekunde. Na 53. mestu je na drugi etapi pristal Jan Polanc (UAE Team Emirates), 94. je bil Luka Mezgec (Team BikeExchange), Jan Tratnik (Bahrain Victorious) je vpisal 129. mesto. Mezgec je skupno 47., Tratnik 125. V seštevku po točkah sta Pogačar in Mezgec na sedmem in devetem mestu. Zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar, ki je bil najboljši v konkurenci mladih kolesarjev, je v seštevku mladih kolesarjev za belo majico trenutno četrti. Zmagovalcu etape Alaphilippu je uspel do popolnosti izpeljan napad za končno zmago, ko je ujel moštvenega sotekmovalca Portugalca Joaa Almeido, ki je bil del ubežnikov. "Znašel sem se v popolnem položaju z Almeido. Lahko bi se osredotočil le na ohranitev svojega položaja. Ko je prišel moj čas in sem videl Joaa, sem pritisnil na plin. Nikoli ni lahko zmagati in zavedam se, da je z mavričnim dresom še težje. Ta prva zmaga v sezoni mi je v veliko olajšanje," je dejal aktualni cestni svetovni prvak.

V modro majico oblečeni van Aert pa je dejal: "Ni zmaga, je pa dober rezultat. Tretje mesto je največ, kar sem lahko dobil danes. Ko je Julian pospešil, sem bil že na meji. Danes je bil najmočnejši. Moja ekipa se je odlično odrezala, da me je ohranila v dobrem položaju, še posebej, ko so nekateri kandidati za končno razvrstitev šli gor."

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poper00
11. 03. 2021 21.32
+3
Vsi dirkajo in zmagujejo na koncu pa bo prvi Pogačar.
uporabnica1
11. 03. 2021 18.22
+3
Jan car, vedno ob Tadeju! Bravo obema
motorist_mb
11. 03. 2021 18.23
+3
motorist_mb
11. 03. 2021 17.36
+3
Pogi počasi na vrh,car 👍