Drugi športi

Alberto Contador bo prekolesaril le še Vuelto, nato pa...

Madrid, 07. 08. 2017 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vrhunski španski kolesar Alberto Contador je v enem od videoposnetkov, ki ga je objavil na priljubljenem družabnem omrežju Instagram, razkril svoje nadaljnje načrte. Po koncu dirke po Španiji, ki je na sporedu med 19. avgustom in 10. septembrom, se bo namreč poslovil od vrhunskega kolesarstva.

Španski kolesarski zvezdnik Alberto Contador je v videoposnetku, ki ga je objavil na Instagramu, sporočil, da se bo po koncu dirke po Španiji, ki bo od 19. avgusta do 10. septembra, upokojil. 34-letnik je v svoji karieri zmagal v skupnem seštevku na vseh treh tritedenskih dirkah – dirki po Franciji, Italiji in Španiji.

Alberto Contador se bo po koncu dirke po Španiji nepreklicno poslovil od vrhunskega kolesarstva.
Alberto Contador se bo po koncu dirke po Španiji nepreklicno poslovil od vrhunskega kolesarstva. FOTO: AP

"Pozdravljeni vsi, rad bi vas obvestil o dveh stvareh: Prva je, da bom od 19. avgusta vozil na Vuelti, druga pa, da bo to moja zadnja dirka v vlogi profesionalnega kolesarja. To vam sporočam z veseljem, ne z žalostjo. To je odločitev, o kateri sem dobro premislil, in menim, da je to najboljše slovo, če se upokojim na domači dirki v moji državi. Prepričan sem, da so pred nami trije izjemni tedni," je v videoposnetku dejal Contador.

Španec je v karieri trikrat zmagal na dirki po Španiji ter dvakrat na dirkah po Franciji in Italiji. Med profesionalci ima 67 zmag. Črni madež nad njegovo kariero je dopinški prekršek iz leta 2010. "El Pistolero", kakršen je vzdevek Contadorja, je zaradi zlorabe klenbuterola takrat ostal brez skupne zmage na dirki po Franciji.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TRUMPP
07. 08. 2017 13.54