Drugi športi

Zrinski o vrnitvi po hudi nesreči: Tretje mesto je obliž na letošnje rane

Železniki, 26. 07. 2021 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., David Stropnik
Komentarji
2

Nedavno zaključeni reli Železniki je bil prav poseben za Aleša Zrinskega, ki se je vrnil po hudi poškodbi, ki jo je staknil med pripravami na reli Hrvaška. Lanski državni podprvak si je tedaj pri nesreči zlomil ključnico in rebro, po dolgem in napornem okrevanju pa je nemudoma pokazal, da ni pozabil dirkati. V seštevku za DP je končal na tretjem mestu za Markom Grossijem in zmagovalcem Rokom Turkom. Z njim se je pogovarjal naš novinar David Stropnik.

"Z relijem Železniki sem zelo zadovoljen, v ekipi jokamo od sreče. Sploh z drugim dnevom, ko smo se na trenutke vozili na drugem mestu v generalni razvrstitvi," se je po koncu preizkušnje smejalo Alešu Zrinskemu. "Zelo sva vesela, končala sva tretja. To je nekako obliž na letošnje rane, tako da lahko gremo sproščeno v poletno pavzo in se nato pripravimo na reli Nova Gorica, ki bo zagotovo zahteven." 

Na vprašanje, kako se je bilo vrniti po takšni poškodbi, je odvrnil: "Jaz temu pravim črički. In ti črički so se nama na prejšnjih dirkah pojavljali predvsem v hitrih ovinkih, ker se je tudi nesreča zgodila v zelo hitrem ovinku. Kar sem opazil, je, da ko greš s 150 kilometrov na uro v ovinek, se obotavljaš. Ne veš, kako se bo avto odzval, ker mu ne zaupaš." 

Zrinski je vozil ford fiesto R5. "Največji problem prilagoditve na R5-razred je, da se je zelo težko v glavi adaptirati, da lahko greš skozi nekatere ovinke 30 km/h hitreje, kot bi šel s katerim koli drugim dirkalnim avtomobilom. Mislim, da glavni del priprave ni na tehniki vožnje, ampak da samega sebe prepričaš, da je to možno, kar se z avtom da narediti," je med drugim še zaupal našemu novinarju Davidu Stropniku.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

4krogci
26. 07. 2021 15.28
+0
Organizacija vsega skupaj pa totalno nesposobna! Par dirkacev ki se je izzivljalo na cesti med ostalimi udelezenci v prometu med eno in drugo etapo, v Škofji Loki enga obvestila da je kaksna cesta zaprta, v Železnikih postavljenih par arafatov in serviserjev ki je dalo slutit da s eneki dogaja in to je bilo to. Marsikateri turist če bi vedu da se odvija reli al bi ga šel gledat do časa al pa bi se izognil tej cesti, tako so pa ljudje samo debelo gledal...posledicno je bila cesta železniki - soriška planina katastrofalno oblegana (kolesarji, avtomobilisti (tujci in domaci), kamperji + prepotentni dirkaci. Naprimer en dirkač z enim peugeotom je sel prehitevat avtodom isti cas, ko je nasproti pripeljal motorist...vsa sreca da je motorist odreagral in se umaknil do casa s ceste (in da s etudi imel kam umaknit) ker voznik ni niti trznil in samo gas naprej!!!
GigaDrill77
26. 07. 2021 16.05
+0