Drugi športi

Alex Lowes z najhitrejšim časom presenetil na prvih uradnih treningih

Phillip Island, 23. 02. 2024 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sezona 2024 v razredu Superbike je uradno odprta. Dirkači so namreč pred prvim dirkaškim vikendom sezone na Phillip Islandu opravili prve uradne treninge, na katerih pa niso prednjačila pričakovana imena. Najhitrejši čas je postavil Kawasakijev Alex Lowes, ki bo, kot kaže, v Avstraliji lovil prvo zmago po letu 2020.

Nova sezona dirkanja v razredu Superbike je tik pred začetkom. Po zadnjih uradnih testiranjih so dirkači na Phillip Islandu opravili še tradicionalna uradna treninga. Na treningu na novo asfaltirani stezi se je najbolje znašel 31-letni Alex Lowes, ki je postavil tudi rekord steze. Anglež je od samega začetka treningov blestel v ospredju in prvi dan končal kot najhitrejši dirkač. Lowes, ki bo v letošnji sezoni po odhodu Jonathana Ree prvo ime Kawasakija, je v Avstraliji leta 2020 nazadnje tudi slavil na dirki razreda Superbike in bo tako ta vikend upal na ponovitev svojega zadnjega velikega uspeha.

Alex Lowes
Alex Lowes FOTO: WorldSBK

Z drugim najhitrejšim časom pa je presenetil novinec Nicolo Bulega, ki je takoj dokazal, da bo konkurenčen od samega začetka. Mladi Italijan je lani na tem dirkališču dvakrat zmagal v razredu Supersport (WorldSSP) in bil tokrat celo boljši od moštvenega kolega ter aktualnega prvaka Alvara Bautiste. Slednji se po poškodbi hrbta še vedno fizično pripravlja na novo sezono. Na treningih je bilo jasno videti, da z njim ni vse v redu, saj je ob vrnitvi v bokse stresal z glavo in gestikuliral, da ima težave. Proste treninge je na koncu končal z 12. časom, je pa bil najhitrejši v zadnjem delu proge. 

Nicolo Bulega
Nicolo Bulega FOTO: WorldSBK

Na stezo na Phillip Islandu je sicer prvi zapeljal šestkratni prvak Jonathan Rea, ki pa se je hitro vrnil v bokse in poročal o težavah z vibracijami. Ko se je manj kot 10 minut pred koncem prvega prostega treninga vrnil na stezo, je odpeljal svoje najhitrejše kroge, potem pa je hitrost omejil dež.

 Na prvem treningu je bil sicer najhitrejši njegov moštveni kolega Andrea Locatelli, ki pa nato na drugem treningu ni pokazal enake forme in treninge zaključil s skupno tretjim najhitrejšim časom.

Superbike Avstralija 2024

Četrti najhitrejši čas je na koncu pripadel Danilu Petrucciju, ki se počasi privaja na prehod v razred Superbike, ki ga je opravil lani. Visokorasli dirkač s številko 9, ki se lani v Avstraliji ni proslavil, bo tako ta konec tedna eden izmed pretendentov za najvišja mesta.

Za Petruccijem je bil peti najhitrejši nizozemski dirkač Michael van der Mark, šesterico pa je zaokrožil še en nekdanji dirkač razreda motoGP Sam Lowes.

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci FOTO: WorldSBK

Ena največjih zgodb pred začetkom nove sezone je bil prestop Topraka Razgatliogluja k BMW-ju, s katerim je na testiranjih v Avstraliji blestel, na petkovih prostih treningih pa se ni proslavil. Turek je po ne najboljšem prvem prostem treningu v drugem vozil veliko bolje, a je moral gledati v hrbet domačemu dirkaču Remyju Gardnerju in treninge končal šele na 10. mestu

Superbike Avstralija 2024
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bogo66
23. 02. 2024 16.42
+1
Če bi lahko gledali superbike še kje drugje,ne samo na voyo,bi bilo veliko več zanimanja za ta krasen šport!!
mojcd
24. 02. 2024 08.13
Tudi motogp je pa ne vpliva....sodec po komentarjih je res malo gledan (ga gledam)
mojcd
23. 02. 2024 13.55
-2
Resno se mi zdi da je to tekmovanje se manj gledano kot f1